15.12.2013

Flere tusinder evakueret efter oversvømmelser i Gaza.

Fra Endtimeheadlines/
14. december 2013.

Mindst 5.000 mennesker er blevet evakueret fra oversvømmelses-beskadigede hjem i det nordlige Gaza, og mindst én person er dræbt i det, FN kalder "et katastrofe-område". Oversvømmelserne, der var forårsaget af fire dage med voldsom regn, var så alvorlige, at mange boliger kun kunne tilgås i robåd, da der nogen steder var to meter dybt vand.

"Store dele af det nordlige Gaza er katastrofeområde med vand så langt, øjet rækker," sagde ”UN Relief Works Agency” (UNRWA) i en erklæring lørdag. De administrerer nogle flygtningelejre i det Palæstinensiske område.

Uvejr i form af kraftigt snefald lammer også byer som Hebron på den (såkaldt) besatte Vestbred, såvel som Jerusalem og dele af det nordlige Galilæa i Israel. I Gaza var mange mennesker fanget i boliger, der var oversvømmede af stigende vand.

En talsmand for regeringen sagde, at en 22-årig Palæstinensisk mand døde af at indånde røg lørdag, efter han havde tændt bål for at opvarme sit hjem. Sundhedsministeriet i Gaza sagde, at 100 andre mennesker var blevet såret, da oversvømmelsen beskadigede dårligt byggede boliger i det kystnære område. Blandt de sårede var der mennesker, som var blevet ramt af genstande, der faldt ned fra de oversvømmede bygninger, eller som havde været impliceret i bilulykker på de oversvømmede veje. More.