03.12.2013

Ingen tid til Israel, men Obama arrangerer Teheran-besøg til næste år.

Fra Endtimeheadlines/
2. december 2013.

Den Kuwaitiske nyhedskanal, Al-Jarida, rapporterer, at Præsident Obama forsøger at arrangere en tur til Teheran næste år. Overskriften på artiklen lyder: "Obama ønsker at besøge Teheran efter en officiel invitation, når detaljerne er på plads."

"Al-Jarida har hørt fra en Amerikanske diplomat, at Præsident Barack Obama forsøger at besøge Teheran midt i det kommende år," siger rapporten, baseret på en oversættelse ved hjælp af Google Translate.

"Kilden siger, at ønsket om et besøg er gensidigt, og at Teheran og Washington venter på en afslutning på arrangeringen, før Irans præsident, Hassan Rohani, udsteder en officiel invitation til sin Amerikanske kollega om at besøge Teheran." Han påpeger, at de vigtigste detaljer, der er enestående med hensyn til mødet, er spørgsmålet om et møde med den øverste leder, Ali Khamenei, og muligheden for ikke at afholde et sådant møde.

"Kilden siger, at Obama venter på invitationen, så han kan dedikerer sin administration til den nye politik i regionen, baseret på princippet om et ikke-militært og balanceret engagement. Han ønsker at være den første Amerikanske Præsident, som har besøgt Iran, siden Khomeinis revolution, for at vise, at han er fortaler for fred og dialog, endda med dem, der råber død over Amerika."

Artiklen blev oprindeligt offentliggjort på Arabisk. En talskvinde fra ”State Department” svarede ikke på en anmodning om en bekræftelse af rapporten på Al-Jarida. Men i en e-mail siger en tidligere højtstående sikkerhedsmand i US, "Jeg tror ikke på det." More.