05.12.2013

Jødisk før-Romersk grundlæggelse af Jerusalem bekræftet.

Fra News that matters
5. december 2013.

"Denne opdagelse bygger bro over et bestemt hul i forløbet af Jerusalems opbyggelse ," siger meddirektøren for udgravningen.

Trods over 100 års grundige udgravninger i Davids-byen i Jerusalem har arkæologerne ikke kunnet finde en eneste betydelig struktur fra den Hasmonæiske-periode før nu.

Tirsdag, efter måneder med sensitive sonderinger og analyser, meddelte ”Antiquities Authority” et hidtil uset fund – en 4 meter høj bygning fra det andet århundrede f.Kr. Den dækker ca. 64 kvadratmeter, og der lå stadig snesevis af gamle mønter på gulvet.

Den struktur, indhegnet af mure, lavet af groft tilhuggede kalkstens-blokke, der er mere end en meter tykke, blev fundet tidligere i år på Givati-parkeringsplads, der ligger ved murene omkring Davids-byens National Park.

Det Hasmonæiske dynasti, der var efterkommere af Maccabee-familien, regerede Judæa og de omkringliggende områder i den klassiske oldtid fra 141-37 f.Kr.

I år 37 f.Kr faldt Hasmonæanerne for Herodes den Store, der var af Edomitisk afstamning, og Herodian-dynastiet begyndte.

Source: Jerusalem Post.

Kommentar:
Hvorfor er opdagelsen af disse mønter vigtig?

Det Islamiske propaganda-maskineri bliver ved med at segmentere de løgne, der er fortalt millioner af gange. Fra barndommen er Araberne blevet indoktrinerede til at tro, at der ingen Jødisk før-Romersk forbindelse er til Jerusalem.

Men disse mønter fra de Jødiske Hasmonæiske kongeriger vil for altid afsløre disse løgne.

Muhammad blev født i 570 e.Kr, så byen Jerusalem kan under ingen omstændigheder være af Islamisk oprindelse, men kun besat af Jihad-bevægelsen.

Fundet af de Hasmonæiske mønter understreger, at Jerusalem er en Jødisk by, der bør være forenet som hovedstad i én stat - staten Israel.