06.12.2013

Hvordan siger man Antisemitisme på Europæisk?

Fra I24news.tv/en/news/international/middle-east
5. december 2013.

EU’s Agentur for bekæmpelse af racisme har droppet sin definition af Antisemitisme og er nu ude af stand til at definere begrebet, sagde et talerør fra agenturet.

"Vi er ikke bekendt med nogen officiel definition [af Antisemitisme]," sagde Blanca Tapia fra EU’s ”Agentur for Grundlæggende Rettigheder” til Jewish Telegraphic Agency.

Tapia besvarede en forespørgsel vedrørende den seneste fjernelse af en "arbejdende definition" for Antisemitisme fra agenturets hjemmeside. Definitionen blev vedtaget af det ”Europæiske Overvågningscenter for Racisme og Fremmedhad” i 2005 — det EU-objekt, som hendes organisation har udskiftet. Fjernelsen blev i første omgang rapporteret af det pro-Palæstinensiske websted ”Elektronic Intifada”.

Modstandsfolk imod Antisemitisme, siger, at dokumentet er betydeligt, da det - sammen med klassisk Antisemitisk adfærd - oplister bagvaskelse af Israel eller Israelerne, hvilket nogle forskere kalder "den ny Antisemitisme." Definitionen oplister som eksempler på Antisemitisme: "At hævde, at eksistensen af en Israelsk stat er racistisk", og at drage sammenligninger mellem Israel og Nazisterne.

Men Tapia sagde, at hendes organisation aldrig havde set dokumentet som en gyldig definition. Agenturets embedsmænd sagde, at dokumentet var blevet flyttet fra nettet "sammen med andre ikke-officielle dokumenter."

Shimon Samuels fra ”Simon Wiesenthal Center” fortalte JTA, at agenturets "fornægtelse af sin egen definition er forbløffende" og at "de, der bekæmper Antisemitisme, har mistet et vigtigt våben." Han sagde også, at "EU’s kovending vedrørende sin egen definition skader deres troværdighed."

Men Tapia sagde, at "agenturet ikke behøver at udvikle sin egen definition af Antisemitisme for at forske i disse spørgsmål."

I hæftet fra 2012, "Hvem vi er", opførte agenturet "Arbejdsområder for definitioner" blandt sine opgaver, men Tapia fortalte JTA, at agenturet "ikke har noget mandat til at udvikle sine egne definitioner."

I 2008 offentliggjorde agenturet et dokument, der indeholder definitioner af homofobi og transfobi. Tapia sagde imidlertid, at agenturet hverken havde defineret eller brugt "internationale standarder", der "indeholder definitioner, begreber og koncepter."