20.12.2013

Jordan til Israel: Stop med at overvåge Tempelbjerget.

Fra Bibleprophecyblog.com/
19. december 2013.

Det Hashemitiske Kongerige, Jordan, ønsker, at Israel tager sine "sultne øjne" bort fra Tempelbjerget.

Den Jordanske Oplysningsminister, Mohammad Momani, sagde til sit lands statsdrevne nyhedsbureau, Petra, at hans regering, som stadig officielt fører tilsyn med den religiøse kontrol over Tempelbjerget, finder det uacceptabelt, at Israel bibeholder overvågningskameraer på det hellige sted.

"Jordan afviser Israels installation af overvågningskameraer," sagde Momani, og tilføjede, at hans regering heller "ikke accepterer, at Israel har oprettet en politistation på stedet. Det er en åbenlys militær krænkelse af de troende såvel som en indblanding i den Jordanske Islamiske Waqf’s anliggender [Islamisk fond]."

Momani talte om overvågningskameraer og en politistation som om. de var et forsøg på at "indføre en ny status quo i Jerusalem," på trods af det faktum, at begge sikkerhedsforanstaltningerne har eksisteret i årtier.

Han fandt af en eller anden grund også, at det var nødvendigt at antyde, at Israels overvågningskameraer blev sat på plads, i det mindste for en dels vedkommende, for at "lure på" de Muslimske kvinder.

EN HISTORISK FEJLTAGELSE

Da Israel erobrede - eller snarere befriede - Tempelbjerget fra den internationalt ukendte Jordanske kontrol i 1967, var en af Forsvarsminister Moshe Dayans første efterkrigstidshandlinger at tilbagelevere kontrollen af det hellige plateau til Hashemiterne.

Mange Israelere ser nu denne beslutning som en historisk fejltagelse, da Jøder og Kristne i dag ikke kan bede på Tempelbjerget uden at igangsætte Muslimsk vold.

Det Israelske Knesset fornyede for nyligt debatten om håndhævelse af religionsfrihed for Jøder og Kristne på Tempelbjerget. Men Sheikh Azzam Khatib, Generaldirektør for det Jordanske Waqf (Islamisk Fond), sagde til AP, et hvis Jøder og Kristne får tilladelse til at fremsige endog stille bønner på stedet, "vil der blive massevis af blodsudgydelser.