25.01.2014

Israel skynder sig at beskytte de antikke steder, da de frygter for jordskælv.

Fra Endtimeheadlines.
21. januar 2014.

JERUSALEM (AP) — Israel ligger i et af verdens jordskælvsramte områder, hvorfor de har truffet foranstaltninger for at beskytte Det Hellige Lands vigtigste antikke skatte, så de ikke falder sammen.

Efter at en serie på fem moderate jordskælv rystede landet i oktober, installerede eksperter et seismisk overvågningssystem på Davidstårnet, en af Jerusalems vigtigste — og mest synlige — historiske steder. Projektet er Israels første forsøg på at bruge denne teknologi til bestemmelse af strukturelle svagheder i de utallige antikke bygningsværker, som sætter prikken over Det Hellige Land.

Forsøget er blevet forhalet af myndighedernes tilbageholdenhed med offentligt at erklære stedet som sårbart. Det samme gælder de geopolitisk eksplosive omgivende antikke Jødiske, Kristne og Muslimske seværdigheder, der er i hjertet af Mellemøstkonflikten.

"Vi skal huske, at dette er Det hellige Land," sagde Avi Shapira, leder af en national styringskomité for jordskælvsberedskabet. "Vi har ansvar for ikke kun at bevare de historiske monumenter fra vor personlige arv... men også fra resten af Verden." De fleste af Israels historiske steder "er ikke blevet kontrolleret," sagde Shapira. "Vi har dem på kortet, men de har stadig ikke haft besøg af en tekniker." More.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
"På den dag skal han stå på Oliebjerget, som ligger øst for Jerusalem. Oliebjerget skal spaltes i to dele fra øst til vest, så der dannes en meget stor dal. Den ene halvdel af bjerget skal rykke mod nord, den anden mod syd." Zak 14:4.