25.01.2014

Rouhani: Hvis Israel angriber Iran, vil de komme til at fortryde det.

Fra Endtimeheadlines.
23. januar 2014.

Irans præsident Hassan Rouhani advarede torsdag Israel mod at angribe landets atomanlæg og sagde, at Israel ville "komme til at fortryde det", hvis de gjorde det. "Israel ved udmærket, hvad reaktionen ville være. Israel kender godt vor regionale kapacitet," sagde han til CNN'S Fareed Zakaria.

"Med hensyn til fremgangsmåden kan Israelerne ikke gøre det. Hvis de gør noget så skørt, vil vort svar få dem til at fortryde det."

Ved de igangværende nukleare forhandlinger med Vesten holdt Rouhani på, at Iran ikke "under nogen omstændigheder" vil ødelægge nogen af sine eksisterende centrifuger." "I forbindelse med forskning og udvikling samt en fredelig nuklear teknologi vil vi ikke acceptere begrænsninger," sagde Rouhani.

Mens Rouhani anlagde en hård facade på CNN, sagde den Amerikanske Udenrigsminister John Kerry torsdag til Al Arabiya, at hvis Iran bryder sin foreløbige aftale med Vesten og fortsætter med at berige uran, vil USA overveje at tage en militærløsning i brug.

"Hvis de brød ud, hvis de besluttede, at de ville kassere denne aftale og starte berigelsen igen – de kan jo forandre menig - gæt, hvad der så ville ske. Hvis de gør det, er USA’s disponible militær klar til at gøre det, der må gøres," sagde Kerry. "Jeg tror ikke, det ville vare særligt længe. Jeg tror ikke, det er et klogt valg for Iran," tilføjede han.

Angående USA’s fremtidige Iran-forbindelse sagde Kerry, at hvis der kan opnås resultater med hensyn til det nukleare spørgsmål, vil Washington kunne løse flere problemer med det Teheran, som støtter Hizbollah og dens finansiering af terrorisme i Mellemøsten. More.