11.04.2013

Antisemittismen øker i Europa.

Fra Antisemittisme.no/
7. april 2013.
Av Willy Gjøsund.

Den europeiske jødiske kongress (EJC) konkluderer med 30 prosents økning i antisemittiske handlinger over hele verden i 2012, ifølge en årlig rapport organisasjonen offentliggjorde søndag i samarbeid med Tel Aviv universitet.

Studien setter økningen i forbindelse med de økonomiske problemene i Europa, og et dødbringende angrep på jødiske skolebarn i Toulouse i Frankrike i fjor. Dette skriver Times of Israel.

“Det ser ut som at angrepene i Toulouse har hatt motsatt effekt enn hva man skulle tro,” sier EJCs president Moshe Kantor, “for mens man skulle tro at disse angrepene skulle sjokkere folk, virker det som om terrorgruppene blir ansporet til å ta større sjanser.”

Uttalelsen ble gitt under en pressekonferanse om antisemittisme på Tel Aviv universitet, og flere angrep over hele Europa ble nevnt som eksempler.

Ungarn ble nevnt som det mest foruroligende landet med hensyn til økning i slike trender. Man ser en “sammenheng mellom oppslutningen til ekstreme høyrepartier og det høye antallet antisemittiske manifestasjoner. Det forekommer vold og vandalisme.”

Også i Hellas og Ukraina er det en lignende utvikling med økende oppslutning til ekstreme partier på høyresiden, som med sin antisemittiske og anti-israelske retorikk tydeligvis har bidradd til angrep.

Tel Aviv universitet sa at 686 angrep ble notert i 34 land. Dette omfatter alt fra fysisk vold til vandalisering av synagoger og gravplasser. I 2011 var antallet 526. Den sterke økningen kommer etter en roligere toårsperiode.

“Vi bør gjøre alt som er mulig for å snu disse negative trendene. Det trengs en nulltoleranse for rasisme,” sa Kantor videre. “Vi henvender oss til ledere i Ungarn og i EU og ber om høringer i relevante komitéer. For denne utviklingen kan simpelthen ikke fortsette.”

EJC sier i en pressemelding at organisasjonen har skrevet til presidenten i Europaparlamentet, Martin Schultz, og bedt ham igangsette høringer i parlamentet, og få i gang offisielle og jevnlige målinger av utviklingen på dette området.”
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Men der skal komme dage, siger Herren, da man ikke mere siger: »Så sandt Herren lever, som førte israelitterne op fra Egypten,« men siger: »Så sandt Herren lever, som førte israelitterne op fra Nordens land og fra alle de lande, han fordrev dem til.« Jeg vil føre dem tilbage til den jord, jeg gav deres fædre.  Jeg sender bud efter mange fiskere, siger Herren; de skal fange dem. Derefter sender jeg bud efter mange jægere; de skal jage dem på hvert bjerg og hver høj og i klippespalterne, for mine øjne er rettet mod deres færd; den kan ikke skjules for mig, og deres skyld kan ikke gemmes for mig." Jer 16:14-17.