22.04.2013

Ban Ki-moon: Paven - en global åndelig leder.

Fra Ivarfjeld.com/
22. april 2013.

FN’s generalsekretær, Ban Ki-moon, hyldede tirsdag Pave Frans som "Verdens åndelige leder".

Generalsekretæren understregede også målet om social retfærdighed, som Vatikanet og FN har til fælles.

"Det er meget vigtigt at møde en åndelig Verdensleder," sagde Ban i starten af sit møde med den Argentinske Pave, der i sidste måned blev den første ikke-Europæiske leder af Verdens Katolikker i næsten 1.300 år.

"Pavestolen og FN har fælles mål og ideer," sagde Ban - en af de første verdensledere, der er blevet modtaget i audiens hos den nye Pave.

Frans har opfordret den Romersk-Katolske Kirke til at være tættere på almindelige mennesker og hjælpe de trængende, samt at nå ud til folk af forskellige religioner samt til de ikke-troende.

"Vi diskuterede behovet for at fremme social retfærdighed og fremskynde arbejdet med at opfylde ”Millenium Development Goals," sagde Ban efter mødet.

Det internationale samfund har forpligtet sig til at opfylde nogle mål, herunder at udrydde ekstrem fattigdom og sult og reducere børnedødeligheden i 2015.

"Pave Frans er en mand af fred og formål. Han er en stemme for de stemmeløse," sagde han. Han  sagde også, at han opfordrede Paven til at besøge FN "ved først givne lejlighed".

FN-lederen kommenterede også Pavens valg, da han navngav sig selv efter Frans af Assisi, og sagde, at dette var "et stærkt budskab til de mange mål, som deles med FN."

"Det taler højlydt om hans engagement i de fattige, hans akutte følelse af ydmyghed, hans passion og medfølelse for at forbedre de menneskelige vilkår," sagde han.

Ban gav Paven en stor bog med FN’s chartre på seks sprog. Paven, der kun talte på Italiensk, gav Ban en mosaik af Rom.

Source: News24.com

Kommentar:
Paven sætter et eksempel for FN i forhold til det globale, åndelige lederskab. Men alle, der mener noget med demokrati og frihed, må stille sig selv mindst ét kritisk spørgsmål:

Hvad er de grundlæggende principper i Vatikanets statsdannelse?

Ved hvilken slags folkeafstemning er Paverne blevet valgt?

Hvis jeg ikke tager meget fejl, har Paverne udnævnt alle de, der "valgte den nye Pave." Det må være et groft eksempel på et totalitært regime, som kan  hyldes af alle, der afviser folkeligt engagement i valget af ledere.

Bibelen taler om en mand, der vil ophøje sig selv og opslå sit sæde i Guds tempel, og hævde at være "gud".

Ingen leder passer bedre til denne post end Paven. Han er i sig selv en lov, som udnævner alle, der skal ophøje ham til posten som ufejlbarlig. Det bedste ord til forklaring af en sådan form for valgsystem er lovløshed.

Dan 11:36-38:
”Kongen gør, hvad han finder for godt; han ophøjer sig og gør sig stor over for enhver gud. Og mod gudernes Gud udtaler han de forunderligste ting. Han har lykken med sig, indtil vreden er forbi; for hvad der er besluttet, vil ske. Sine fædres guder giver han ikke agt på, ej heller kvindernes yndlingsgud eller nogen gud overhovedet; men han gør sig stor over for dem alle. I stedet ærer han Fæstningernes Gud; en gud, hans fædre ikke kendte, ærer han med guld, sølv, ædelstene og kostbarheder.”

Paven er ikke min åndelige leder, og han vil aldrig blive det. Jeg vil aldrig underkaste mig hans hævdede guddommelig myndighed. Jeg vil hellere stå overfor martyriet, end at bøje mig for Antikrist i Rom.

Hvis du ønsker at undslippe Israels Guds kommende vrede, må du give afkald på dette onde.