23.04.2013

Ingen reaktion på Syriens brug af kemiske våben. Israel bekymret.

Fra Israeltoday.co.il/
23. april 2013.

Ledende embedsmænd fra Israels militær bekræftede tirsdag, at de kampberedte kræfter hos den Syriske diktator, Bashar Assad, havde brugt kemiske våben mod oprørsfolkene. Lige så bekymrende, sagde Israelerne, er manglen på en international reaktion på denne forbrydelse.

I talen ved den 6. årlige konference i ”Institute for National Security Studies”, sagde lederen af Israels militære efterretningstjeneste, at der kommer billeder fra Syrien, der viser lig med sammentrukne pupiller og skummende mund. Det er dokumenteret, at ofrene blev dræbt af sarin-gas.

Gen. Itay Brun sagde, at han troede, Assads styrker havde brugt sarin og andre kemiske våben, som de har til rådighed, talrige gange i de seneste uger.

Brun sagde, at Assads regime er i besiddelse af mere end 1.000 tons kemiske våben, og den øredøvende stilhed fra det internationale samfund om, at disse forbudte stoffer bliver brugt, giver anledning til stor bekymring.

Hvis verden ikke vil sige sin mening, når Assad bruger disse våben mod sin egen befolkning, vil den så gøre noget for at stoppe de terrorgrupper, der erobrer de kemiske våben i kølvandet på Assads fald, hvis de bruger dem mod Israel?

Dette udfald bør Israel være meget bekymret over, forklarede Brun, idet han bemærke, at mange af oprørsgrupperne kæmper om kontrollen over Syrien, og deres våben gør ikke "rationelle beregninger."

I sidste uge advarede den Israelske Premierminister Benjamin Netanyahu om, at Israel er klar til at gribe ind overfor de Syriske oprørsgrupper, hvis de forkerte typer våben falder i deres hænder.