29.04.2013

Israelsk ekspert: Iran har krydset den nukleare røde linje.

Fra Israeltoday.co.il/
29. april 2013.

Den tidligere leder af Israels militære efterretningstjeneste sagde i sidste uge, at Iran allerede har passeret "den røde linje", som Israel tidligere satte som det punkt efter hvilket, det ville være næsten umuligt at stoppe den Islamiske republik i at opnå atomvåben.

En bemærkning af Generalmajor (Res.) Amos Yadlin blev bragt i ”Israel National News”. Han, som i dag står i spidsen for ”Institut for National Security Studies”, forklarede, at i og med denne sommer vil Iran "nå en afstand på én eller to måneder mellem en beslutning og en bombe."

Det betyder, at så snart den Iranske ledelse beslutter at bygge en atombombe, vil de være i stand til at gøre det på blot en måned eller to. Alt for kort tid til, at Israel eller det internationale samfund kan nå at handle.

"Det er et banebrydende interval, der vil gøre det meget svært at stoppe Iran, når de beslutter at få en bombe," sagde generalen.

Israel har tidligere advaret det internationale samfund imod at lade Iran trække tiden ud så længe, at det bliver umuligt at forhindre en atomvåbentest.

Den Amerikanske forsvarsminister, Chuck Hagel, var i Jerusalem i sidste uge for at diskutere den Iranske trussel med Israels Premierminister Benjamin Netanyahu.

På trods af deres tidligere indstillinger om det modsatte, har både Hagel og hans chef, den Amerikanske Præsident Barack Obama, for nyligt signaleret, at Washington støtter Israels ret til at iværksætte et forebyggende angreb på Irans atomanlæg, hvis de anser en sådan løsningsmodel for nødvendig.