07.05.2013

Hamas siger, ”Ingen fred med Israel under nogen omstændigheder”

Fra Israeltoday.co.il/
6. maj 2013.
Oversat af Ordetogisrael.no/

London Sunday Times brakte i forrige uke meldingen om at Saudi-Arabia og flere andre arabiske stater ønsket å inngå en forsvarsalliane med Israel. Dette har fått Hamas til å gå ut på den arabiske TV-stasjon Al Jazeera med dette budskap: Vi har under ingen omstendigheter noe ønske om fred med Israel.

London Sunday Times skrev i forrige uke at statsministeren i den arabiske staten Qatar, Hamad Bin Jassem Al Thani, hadde gjort kjent at Den arabiske liga vil være villig til å akseptere mindre territoriale kompromiss som en del av en israelsk-arabisk fredsavtale og forsvarsallianse.

I et intervju med den arabiske TV-stasjonen Al Jazeera denne uken, sto Hamaslederen Khaled Mashaal imidlertid frem og uttalte at Hamas aldri ville fravika sitt overordnede mål om "frigjøring av de palestinske områdene som inkluderer hele staten Israel."

Mens den amerikanske utenriksminister John Kerry var svært begeistret over den arabiske ligas omtale av sitt ønskede regionalel fredsforslag med Israel, ignorerer de vestlige stormakter fullstendig det faktum at Hamas aldri vil godta denne alliansen.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu prøvde å advare sine amerikanske venner, at mens hans regjering er fortsatt er klar til å gjøre territoriale kompromiss, handler roten til konflikten ikke om grenser, men om Israels eksistens.

Hamasleder Mashaal sa at Den arabiske ligas forslag vil skade det sanne palestinske målet om å integrere Israel inn i den muslimske regionen i Midt-Østen..

Dessverre er ikke de vestlige ledere villige til å lytte tl hva Hamas sier. Israel fortsetter å hevde at det ikke spiller noen rolle om en rimelig avtale kan oppnås med Den arabiske liga og den arabiske selvstyremyndighetene, hvis grupper som Hamas fortsetter sin terror og krig mot Israel.