20.05.2013

Messiansk pinsefestival i Judea samlet i år 2.000 deltagere.

Fra Ordetogisrael.no/
20. maj 2013.

Ved den årlige messianske Shavoåtfestivalen i Judea bergland iår deltok 2.000 fra hele Israel. Grupper bl.a. fra hele Israel som Bersheva i Negev og det nordlige Galilea kom sammen for å glede seg sammen i sin tro på Jesus Messias.

Ved inngangen til den jødiske pinsehøytiden - Shavoåt - strømmet messianske deltakere fra messianske menigheter over hele Israel til et forfriskende Judea bergland til årets Pinsefestival. Besteforeldere, foreldre, unge og barn ønsket å komme sammen og bli kjent med hverandre og for å tilbe sin frelser Jesus Messias. Solen skinte som så ofte i Israel, og alt tydet på fine dager sammen denne pinsen.

Men det som møtte dem ved festivalens start var at himmelen åpnet seg med kraftig torden og regn, noe som skjedde nesten over hele landet. Men regnet ble ikke sett på som ødeleggende for festivalen, men som en velsignelse fra Herren. Alle visste jo at Herren denne våren virkelig hadde velsignet landet med mye regn, slik at Gennesaretssjøens bredder var høyere enn på mange år, og at myndighetene hadde uttalt at vannproblemet i Israel nå var et tilbakelagt problem.

De årlige pinsefestivaler med vandring gjennom furuåsene i Judea blir sett på som en unik og spesiell tid for hele landets messianske menighetsfamilie. Mammaer og pappaer, onkler og tanter, barn og søskenbarn var alle stolte av å komme sammen for å feire den årlige innhøstingen av hvete og bære frem for Herren sin "førstefrukt," og for å tilbe sin Jesus Messias. Her i Judea bergland ble deltagerne møtt med hebraiske sanger og musikk fra 20 unge vokalister med fløyter, fioliner og cello. Familiene var stolte av å lytte til 5 - 12 åringer som sang hebriske sanger, som f.eks. "Du er så herlig Herre Yeshua. Vi takker deg og vi elsker deg så høyt. "

Etterhvert ble det flere aktiviteter for barn, inkludert bibelsk gjettelek, ansiktsmaling, utstilling av barnebøker, musikk og servering av popcorn samt binding av blomster til de tradisjonelle Shavoåtkranser, som barna bærer under pinsefeiringen. Denne årlige feiringen av Shavoåt er i regi av Den messianske allianse i Israel i samarbeid med alle de messianske menigheer i landet.

Under hele Festivaltiden vandret deltagerne rundt for å lære av alle lokale aktiviteter og tilbud av kunst og håndverk. Her er noen få eksempler: Menigheten i Hachotam viste sitt lokale forlag av materialer i hebraisk bøker for barn, ungdom og voksne. Menigheten i Netivyah viste deltagerne sitt senter for ungdom med aktivieter, leirer og konferanser. Lech L'cha viste deltagerne hvordan de utstyrte unge israelske troende for liv og tjeneste, inkludert en tre-måneders disippelskapskole samt et unikt program for messianske nyutdannede høyskolestudenter til å forberede dem for deres obligatoriske militærtjeneste.

De fleste av programmene og tilbudene som ble tilbudt var utformet for å oppmuntre og trene unge messianske troende. Dette arbeidet anses som det mest oppmuntrende i den messianske beveglsen i Israel idag.

Som det er i alle de jødiske høytidsfeiringer, var det også på denne festivalen rikelig med mat. Deltakerne kunne gå rundt og forsyne seg av alle de fristeler av ostekaker og forskjellige maeieriprodukter som ble gratis tilbudt. Men kanskje det mest herlige og vesentlige for deltakerne var de rike fellessamlingene, Besteforeldre viser her stolt frem sine nye barnebarn, foreldre har sine små barn på skuldrene for at de skal ha oversikt over folkemengden og messianske brødre og søstre hilser hverandre med klemmer og smiler til hverandere. Disse festivaler føles som en familiegjenforening. For mange er dette den eneste mulighet de har til å fornye vennskap og be sammen for hverandre og ønske hverandre vel møtt til neste års festival.