04.06.2013

Krigstrommer: Nordkoreanske officerer tilslutter sig Assads styrker.

Fra Endtimeheadlines/
3. juni 2013.

En Syrisk menneskerettighedsorganisation i oppositionen hævdede mandag, at officerer fra den Nordkoreanske hær hjælper Bashar Assads styrker i kampen mod oprørerne i Aleppo. Ifølge organisationen afslørede et par fra Assads civilmilits tilstedeværelsen af de Nordkoreanske officerer i krigszonerne.

Det Syriske regime har længe hævdet, at der blandt de oprørere, der kæmper i landet, er mange fra udlandet, sendt af "Syriens fjender" såsom Saudi-Arabien, Israel eller USA.

Assad benægter ikke længere, at hans hær får hjælp af tusindvis af Libanesiske Hizbollah-krigere. De hjælper den Syriske hær med at afværge oprørerne. Rapporter vedrørende Nordkoreanske officerer i feltet er dog relativt sjældne.

I et interview til Asharq Al-Awsat sagde lederen af et Syrisk menneskerettighedscenter, Rami Abed A-Rachman, at antallet af Nordkoreanske officerer i Syrien er ukendt, selv om der helt sikkert er mellem 11 og 15 Arabisk-talende Nordkoreanske officerer i Aleppo.

Abed A-Rachman, hvis organisation dagligt har udsendt rapporter om kampene i Syrien siden borgerkrigen brød ud for mere end to år siden, sagde, at "de Nordkoreanske officerer er spredt over mange fronter, herunder det Syriske Forsvarsministeriums fabrikker sydøst for Aleppo og regimestyrkernes centre i Aleppo.

"Han hævdede, at de ikke deltager i selve kampene, men giver Assads hær logistisk støtte og konstruerer operationelle planer. "De superviserer også regimets artilleri i området," sagde han...  More