11.06.2013

Palæstinenserne opbygger deres stat med nye byer og lufthavne.

Fra Israelheute.com/
10. juni 2013.

Palæstinenserne skaffer fakta om deres fremtidige stat - uden forudgående forhandlinger med Israel. De har planer om store byggeprojekter på Vestbredden - det Bibelske Judæa og Samaria.

Det er planlagt at bygge seks nye byer, to lufthavne, et high-tech kompleks, et universitet og adskillige motorveje til at forbinde alt dette.

Det rapporterer Israels største Hebræiske avis, Yediot Ahnoroth. De refererer til de foreliggende dokumenter om en "Fayyad Plan", opkaldt efter den nyligt pensionerede Palæstinensiske Premierminister. Flere af disse projekter finansieres ifølge rapporten af udlandet, især af Tyskland.

De to lufthavne skal bygges i Østjerusalem og i Jordandalen. Ved bredden af Det Døde Hav vil Palæstinenserne indrette en turistby med navnet "Moonlight“. Den er også indeholdt i planen, siger rapporten, da Palæstinenserne har bedre adgang til vand- og energiressourcer.

De fleste af disse projekter er placeret i områder, der i øjeblikket administreres af Israel. Men Palæstinenserne er overbeviste om, at deres projekter bliver godkendt. Dette kan betragtes som "tillidsskabende foranstaltninger" for de fredsforhandlinger, som USA opfordrer til.