09.07.2013

Biometri i Europa.

Fra Endtimeheadlines/
9. juli 2013.

Flertallet af Europæerne støtter biometri til id-kort eller pas.

Ifølge en ny undersøgelse, foretaget af Steria, støtter et flertal af Europæerne anvendelse af biometri til identificering af kriminelle samt til identitetspapirer og pas, mens lidt mindre end halvdelen støtter en teknologi, der erstatter PIN-koder til bankkort.

Steria, som er udbyder af IT-virksomhedstjenester, har indgået kontrakt med Toluna om at udføre en undersøgelse blandt borgerne i UK, Frankrig, Tyskland, Danmark, Norge og Sverige og fandt, at 81 procent af de adspurgte mener, at biometriske data til strafferetlig identifikation er en god ting. 69 procent ville støtte brugen af biometriske id-kort eller pas.

81 procent af de Franske borgere går ind for anvendelse af biometri til id-dokumenter, mens 74 procent af de Danske respondenter og 68 procent af de Britiske respondenter går ind for denne form for anvendelse. I hele Europa går 69 procent også ind for at bruge biometrisk identifikation som en form for adgangskontrol til sikre områder. I dette tilfælde viste de Franske respondenter sig igen at være de bedste støtter med 77 procent, efterfulgt af Danskerne med 75 procent og Briterne med 69 procent.  More