08.07.2013

Hold jer fra den biometriske database.

Fra Endtimeheadlines/
8. juli 2013.

Tidligere Minister advarer: ”Hold jer fra den biometriske database.”

Mandag træder det nye biometriske databasesystem i kraft i testområderne. Det første sæt findes i Rishon Lezion. Systemet er planlagt til i sidste ende at erstatte identitetskort og vil blive obligatorisk, men endnu er ordningen frivillig.

Beboerne i Rishon Lezion kan registrere sig på den biometriske database med de oplysninger, der bruges til at give dem adgang til offentlige kontorer og andre faciliteter, hvor det normalt er nødvendigt at fremlægge et id-kort.

Mange Israelere bryder sig ikke om den tanke, at regeringen får fat i disse personlige oplysninger – en af dem er tidligere minister, Michael Eitan, som foreslår, at folk simpelthen ignorerer systemet og nægter at registrere sig.

"Dette er en kamp for billedet af staten Israel," sagde han. "Vil vi være et frit folk, der sikrer privatlivets fred for sine borgere lige som andre udviklede lande, eller vil vi være den førende ”politistat,” der konstant holder øje med sine borgere?" spurgte Eitan.

”Ordningen er frivillig, i det mindste nu”, sagde Eitan , "Og som sådan ser jeg absolut ingen grund til at deltage i den og blive regeringens ”forsøgskanin” i et projekt, der ikke vil gøre noget positivt for Israel – ikke for landet, dets borgere eller deres sikkerhed." More