05.07.2013

Én ud af fire Europæiske Jøder ramt af anti-Semitisme.

Fra Israeltoday.co.il/
30. juni 2013.

Hver fjerde Europæiske Jøde (26 procent) har oplevet anti-Semitisk chikane mindst én gang i de seneste 12 måneder, og hver tredje (34 procent) er blev ramt indenfor de seneste fem år.

Fem procent af ofrene rapporterede, at deres ejendom var blevet ødelagt, fordi de er Jødiske. og syv procent har lidt fysisk skade eller er blevet truet med fysisk fortræd.

Fyrre til halvtreds procent af Jøderne i Frankrig, Belgien og Ungarn sagde, at de overvejer emigration, fordi de nu føler sig usikre.

Det var resultatet af en ny undersøgelse, foretaget blandt Jøder i ni Europæiske lande af ”European Union's Agency for Fundamental Rights.” Disse tal var inkluderet i en årlig evalueringsrapport til det Israelske Knesset fra ”Jewish People Policy Institute.”

Rapporten konkluderer, at Jøder i Europa er meget mere pessimistiske vedrørende fremtiden, end de er villige til at indrømme, og at Jøder over hele kontinentet føler sig truede.

Ifølge rapporten står Jødisk liv i Europa muligvis også ved et andet vendepunkt.

For nyligt forlod 200-300 Jødiske familier Frankrig for at rejse til Montreal, Canada, og andre 120 familier flyttede til London. New York City har nu to store Fransk/Jødiske samfund, og over 50.000 Franske Jøder er kommet til Israel siden 1990.

Forsøgene i de sidste par år på at skære ned på Jødisk liv i Europa - for eksempel ved at forbyde omskæring, rituel slagtning af dyr og Jødiske begravelsesritualer - lover ikke godt.

Den Israelske regering forventer heller ikke, at situationen nødvendigvis vil forbedres.

Anbefalingen fra Knesset er i stedet at lette indsamlingen af truede Europæiske Jøder ved at fjerne hindringerne for beskæftigelse og social integration, og forbedre optagelses-processen til den Israelske hær for de Jødiske indvandrere.