15.07.2013

Obama: Løslad Morsi, men giv os Snowden.

Fra News that matters.
15. juli 2013.

Præsident Obama kræver, at Egypten sætter den Islamistiske leder, Mohamed Morsi, fri, mens Edvard Snowden skal fængsles.

Talsmanden fra Det Hvide Hus, Jay Carney, har følgende besked til den frie verden.

"At give Mr. Snowden en propaganda-platform er i modstrid med den Russiske regerings tidligere erklæringer om Ruslands neutralitet, og at de ingen kontrol har over hans tilstedeværelse i lufthavnen."

Han tilføjede med en overskriftsvenlig og nøjagtig tilpasset harme:

"Vi vil opfordre den Russiske regering til at give menneskerettigheds-organisationerne mulighed for at gøre deres arbejde i Rusland - i hele Rusland - ikke bare i Moskva’s transithal."

Edward Snowden er stadig i en transitzone i Moskvas lufthavn, Sheremetyevo.

I de to uger fra Snowden kom fra Hong Kong til Moskva har de Amerikanske myndigheder offentligt opfordret Rusland til at sende ham tilbage, men har i vid udstrækning afslået at kritisere landet så kraftigt, som de har gjort under tidligere uoverensstemmelser. Snowden har dog været påfaldende stille i Moskva og tilsyneladende ude af stand til at kommunikere selv med sin egen far.

Source: Washington Post

Edvard Snowden er bestemt ikke Messias; men jeg kan alligevel se en Bibelsk parallel til Barack Hussein Obama’s krav.

Antag, at der var en fordel i sagen. De Globale ledere skulle give efter for de offentlige krav, og sætte en fange fri. Hvis du skal vælge en af dem: Ønsker du da, at Mohamed Morsi eller Edward Snowden bliver sat fri?

For Obama synes valget at være simpelt. Den alvorligt kriminelle tidligere Præsident for Egypten blev første gang løsladt fra fængslet via en fængselsflugt, iscenesat af Hamas. Fængselsflugten fandt sted, da Præsident Hosni Mubarak blev væltet. For denne forbrydelse ønsker de militære herskere i Kairo at sætte lederen af Det Muslimske Broderskab på anklagebænken.

(Læs mere om sagen: Mursi förhörs om stöd från Hamas)

Niks, siger Obama. Dette er min mand.

Meddelelsen fra Det Hvide Hus er ikke til at misforstå: "Barabbas, Barabbas, sæt ham fri".

Vladimir Putin ser ud til at have fået jobbet som Pontius Pilatus. Han kan simpelthen ikke finde nogen grund til, at Edward Snowden skulle forfølges og stå overfor en mulig henrettelse i USA.

Hvilken interessant situation. Obama repræsenterer pøbelen, og Putin de mænd, der gør deres bedste for at tænke sig om og se til, at et eller andet retfærdigt bliver gjort.

Verden er vendt på hovedet. Den tidligere KGB-oberst forsvarer nu en Amerikansk statsborgers menneskerettigheder. Og Obama ønsker at hjælpe de Islamiske kriminelle tilbage til regeringskontoret i Egypten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Læs desuden: Morsis fald får følger hos Palestinenserne.