11.07.2013

Saudi-Arabien sigter med raketter imod Israel og Iran.

Fra Israelheute.com/
11. juli 2013.

Nye satellitbilleder viser, at Saudi-Arabiske raketter er rettet mod mål i Israel og Iran. Tel Aviv og Teheran menes at sigte imod den Arabiske supermagt. Det fortæller den britiske avis "Daily Telegraph". Avisen refererer Amerikanske eksperter.

Satellitbillederne viser, at Saudi-Arabien har bygget en affyringsrampe til raketter af typen DF3 midt i ørkenen. Allerede i marts 1988 bekendtgjorde Saudi-Arabien, at flere dusin af disse Kinesiske missiler var indkøbt.

Disse to-trins-raketter kan transportere en nødlast på to tons over en afstand på op til 3.000 kilometer, men det anses dog ikke for at være særlig nøjagtigt. Eksperterne antager, at Saudi-Arabien har moderniseret og forbedret raketterne teknisk.

Ifølge rapporten, bliver raketterne oplagret i en underjordisk silo. Affyringsrampen skal tilpasses til målet, da denne type raketter ikke er fjernstyrede. I øjeblikket er de rettet imod Iran og Israel. Det Salafistiske Kongerige, Saudi-Arabiens, relationer til disse to lande anses for at være anspændt.

Eksperterne udelukker ikke, at Saudierne har regnet med, at de udenlandske efterretningstjenester ville opdage raketterne, så de har bevidst brugt dem som "Propaganda Show" for at vinde respekt i den Arabiske verden.