23.07.2013

Supermarkedskæden Aldi boykotter produkter fra de Israelske bosættelser.

Fra Bibleprophecyblog.com/
22. juli 2013.

Hvis du handler i supermarkedskæden Aldi, vil du måske gerne læse denne artikel. Tilsyneladende har de besluttet at boykotte Israelske produkter fra Vestbredden.


Holland: Detailhandlere forbyder varer fra bosættelserne
(YnetNews) — Efter EU's meddelelse om de officielle retningslinjer for forbuddet mod finansiering af Israelske instanser og aktioner udenfor Den Grønne Linje blev det mandag rapporteret i Nederlandene, at mindst to store detailkæder i landet har stoppet salg af varer, produceret i de Israelske bosættelser. En tredje kæde forsikrer sine kunder om, at kilden til deres produkter ikke er relateret til bosættelserne.

Det Israelske Udenrigsministerium svarede: "Denne boykot er behæftet med hykleri og fordomme, og forværrer kun det problem, den foregiver at løse."

Ifølge den Hollandske nyhedsside, Trouw, er de to kæder, der meddelte, at de ikke vil sælge produkter med oprindelse i bosættelserne, Aldi og Hoogvlit. Kæderne er især populære i Amsterdam, Rotterdam, Den Haag og Utrecht. Den tredje kæde, der skelner mellem Israelske produkter, er Jambo.

I en undersøgelse, foretaget af Trouw blandt flere supermarkeder i Holland, bekræftede flere repræsentanter for Aldi og Hoogvlit forbuddet. Aldi kræver endog, at dens leverandører ikke længere leverer produkter fra bosættelserne. Kædens talsmand kommenterede, at Aldi ikke er interesseret i, at dens produkter på nogen måde bliver "en del af den offentlige diskurs."

Rapporten tilføjede, at Jambo senest krævede, at dens leverandører skulle indordne sig under en formel godkendelse, som udtaler, at leverede varer vil blive [bliver] stemplet "Israel" for at sikre, at de rent faktisk kommer fra "staten Israel" og ikke fra bosættelserne. Jambo kommenterede, at det blev besluttet at tage dette usædvanlige skridt på grund af, at emnet er rejst i den offentlige debat. "Vore kunder fortjener ærlige oplysninger," erklærede Jambo.

Nederlandene har længe været optaget af spørgsmålet om, hvordan store detailkæder bør handle angående produkter fra bosættelserne. Spørgsmålet giver debat om behovet for at få fremhævet på emballagen, at produktet kommer fra bosættelserne, eller kæderne kunne alternativt fjerne produkter med oprindelse udenfor Den Grønne Linje.

Mens tre kæder allerede har taget foranstaltninger til et forbud mod produkter fra bosættelserne, afventer andre detailkæder en regeringsbeslutning. Hollands største detailkæde, Albert Heijn, har konsulteret det Hollandske ”Food Retail Association” (CBL), som afventer en beslutning fra Finansministeren og Udenrigsministeren. Ministrene afventer en præcisering af sagen fra EU.

CBL’s talsmand sagde som svar, at "vi stødte på dette problem første gang for et år siden, og i det sidste brev, som blev afsendt for to måneder siden, krævede vi en presserende præcisering. Jo hurtigere vi modtager denne præcisering, des bedre. Vi bekymrer os ikke om, hvad løsningen vil blive, hvad enten de beslutter etiketter, der afklarer kilden, eller at få os til at fjerne varerne fra hylderne, blot vi får en præcisering."

I marts bekræftede det Israelske Udenrigsministerium, at det havde modtaget nogle uofficielle oplysninger vedrørende et officielt papir i Nederlandene, som anbefalede, at importører og detailkæder i landet stempler varer, der kommer fra bosættelserne. Ifølge en rapport i mandags i Holland blev henstillingen postet på det Nederlandske Finansministeriums hjemmeside, men den blev siden fjernet.