10.08.2013

Donald Duck ønsker, at Israel blir fjernet.

Fra Ordetogisrael.no/
10. august 2013.

Egypteren Wael Mansour, som identifiserer seg selv som den offisielle stemmen til den verdenskjente tegneseriefiguren Donald Duck, skriver på sin Twitterside at han virkelig ønsker at Israel blir fjernet. Han sier at han hater zionismen, men benekter å hate jøder.

Hvem skulle tro dette, men nå står altså også tegneseriefiguren Donald Duck frem og bekjenner seg som antisemitt og Israelhater. Egypteren Wael Mansour, som identifiserer seg selv som den offisielle stemmen til den verdenskjente tegneseriefiguren Donald Duck, skriver på sin Twitterside at han virkelig ønsker at Israel blir fjernet. Han sier at han hater zionismen, men benekter å hate jøder.

Sist søndag skrev Wael Mansour, som identifiserer seg selv som den "offisielle stemmen til Donald Duck" i regionen, følgende på sin Twitterkonto: "Jeg ønsker virkelig at Israel blir fjernet, jeg hater zionismen, jeg har så mye hat inni meg for hvert enkelt barn Israel dreper og for det landområde de har tatt."

Innlegget kom kort tid etter at Mansour hadde uttrykt sin avsky mot Israel, fordi han hadde sett et kort videoklipp, som angivelig viste israelske soldater som arrestere en arabisk kvinne, som hadde protestert mot beslagleggelse av sitt hjem.

Mansour ble umiddelbart angrepet av både tilhengere og kritikere for sitt utbrudd. Til de som tok anstøt av hans utbrudd, svarte Mansour: "Jeg forstår ikke hvorfor krtikken av Israel og sionismen kan sies å være antisemittisk. Jødene er jo bare en gjeng med polske og etiopiske innvandrere. Vi respekterer jøder, men ikke zionisme, der ligger forskjellen."

Argumentet om at motstanden mot zionismen ikke er det samme som antisemittisme er ofte brukt av moderne antagonister av Israel i et forsøk på å distansere seg fra noen av historiens mest grufulle forbrytelser mot en folkegruppe.

Men som mange har imøtegått, er zionismen det mer enn hundre år gamle håp om et helt folk, som skal tilbake til og bo i sitt gamle hjemland. Å benekte denne bevegelsen er rett og slett å angripe jødene selv.

Og det er trolig poenget, for som redaktør Brendan O'Neill ved Londons Daily Telegraph nylig påpekte: "Det er en uunngåelig ting som antizionismen og antisemittisme har til felles, nemlig en tendens til å spore alle globale problemer, konflkter og ustabiliteter tilbake til atferd og holdninger hos jødene, enten det jødiske folk eller den jødiske staten Israel."

Så nå misbruker man altså også den verdensberømte tegneseriefiguren Donald Duck til å angrip det jødiske folk. Hensikten helliger middelet også her.