11.08.2013

Israel kan ødelegge Irans atomanlegg på 2 timer.

Fra Ordetogisrael.no/
11. august 2013.

Israels strategiminister Yuval Steinitz opplyste igår i The Washington Post, at Israel om de ønsker det kan totalødelegge Irans atomanlegg i løpet av 2 timer. Iran har derfor to valg: Enten avslutte atomutvinningen, eller se atomanleggene ødelagt av israelske kampfly.

Det internasjonale samfunnet må følgelig gjøre det klart for Iran at landet har bare to alternativer: Avslutte sitt atomprogram frivillig, eller "se det ødelagt av israelsk flymakt", sa srtategiminister Yuval Steinitz til The Washington Post igår. "Israelske fly vil kunne utføre denne operasjonen ved et par timers luftangrep," fortsatte Steinitz.

Steinitz var ikke særlig opptatt av muligheten for at Iran kunne avfyre raketter mot Israel, som en respons pål Israels angrep på landets atomanlegg. "Irans angrep ville føre til "svært begrenset skade," sa han, og forklarer at Israel ville være i stand til å fange opp de fleste av rakettene med sine luftvernraketter.

Irans nye president, Hassan Rouhani, har uttrykt vilje til å forhandle med det internasjonale samfunnet om landets atomprogram.

Imidlertid har israelske ledere advart verden mot å la seg blende av president Rouhanis offentlige uttalelser. "Selvfølgelig ønsker han flere samtaler. Han ønsker å snakke og snakke og snakke. Og mens alle er opptatt med å snakke med ham, vil han la Iran fortsette å anrike uran. Dette er ingen hemmelighet.

Den nye iranske presidenten skryter av at det er hans strategi," advarte statsminister Binyamin Netanyahu denne uken i et møte med flere amerikanske kongressrepresentanter som nettopp besøker Israel.

Stategiminister Yuval Steinitz uttalte også til The Washington Post: "Irans president Rouhani er en sjarmerende leder, men han er utspekulert og vil smile hele tiden når han snakker om Irans atomutvikling. Derfor stoler ikke Israel overhode på hans ord."

Netanyahu har oppfordret det internasjonale samfunnet om å reagere ved å opprettholde presset på Iran. "Irans president sa at press ikke vil bidra til å fraråde ham å utvikle atomvåpen. Men vi ser at i løpet av de siste to tiårene har det eneste som har hjulpet vært sanksjonene mot Iran," bsa Netanyahu.