31.08.2013

Iransk gejstlig advarer: "Syrienkrig kan udløse global vrede."

Fra Endtimeheadlines/
30. august 2013.

En højtstående Iransk gejstlig har advaret USA imod at udløse vrede over hele kloden ved at føre endnu en krig, denne gang i Syrien. Kazem Seddiqi sagde, da han henvendte sig til bedende i Teheran fredag, at USA, der allerede har rodet sig ind i Iraks og Afghanistans dynd, er ved at blive narret af Israel til at køre fast i en ny sump.

USA har optrappet sin krigsretorik mod Syrien, da Syriske militante og oppositionen, der bliver bakket op fra udlandet, beskyldte den Syriske hær for at have anvendt kemiske våben den 21. august til at ramme militante højborge i en forstad til Damaskus.

Den Syriske regering har kraftigt afvist beskyldningerne, men har lovet at bekæmpe enhver form for aggression mod landet. Iran, Rusland og Kina har - blandt andre lande - advaret mod fremmed militær intervention i Syrien. Syrien kæmper fortsat med den dødbringende uro, der har plaget de Arabiske land siden 2011.

Imidlertid blev der afholdt anti-krigsprotester i flere byer i USA den samme dag, herunder i Washington, Los Angeles og Chicago. I New York City samledes tilhængere af den Syriske regering ved Times Square og sang slogans imod den Amerikanske krigselskende politik.

"Denne fejltagelse fra USA vil udløse et offentligt had i den Muslimske verden og over hele kloden," bemærkede Seddiqi, idet han advarede om, at et angreb på Syrien ville indlede en endeløs krig, som USA aldrig ville kunne vinde.

Den gejstlige berørte også det politiske dødvande i Egypten, idet han gentog nogle bemærkninger fra den tidligere leder af den Islamiske Revolution, Ayatollah Seyyed Ali Khamenei, der udelukkede enhver indblanding i interne anliggender i det Nordafrikanske land. Men Seddiqi opfordrede de Egyptiske ledere til at forhindre, at uroen - der har grebet landet, siden Præsident Mohamed Morsi blev fordrevet i juli - driver landet ud i "borgerkrig."

Han opfordrede også til større bestræbelser for at opretholde den Islamiske vækkelse i landet og forberede jordbunden for, at Egypterne kan afgøre landets fremtid ved et frit valg.

Den gejstlige fordømte også den omsiggribende vold og de vedholdende terrorangreb i Irak som en del af et fjendtligt komplot, der skal plante sekteriske stridigheder i det Muslimske land. Han overøste Iraks Shia-præster med ros for deres bestræbelser på at forpurre planen. PressTV