31.08.2013

Israel forbereder seg til krig og Rosh HaShanah.

Fra Ordetogisrael.no/
31. august 2013.

Rami Levy supermarkedkjeden i Israel rapporter om økning i salget av flaskevann, hermetikk og teip. Home Center forteller også at salg av hjemmeforsyninger av mat har økt.

I tillegg til krigsforberedelser, kjøper israelerne mat og gaver til Råsj Hasjaná. Da jødisk nyttår nærmer seg, samtidig som Israel står ovenfor trusler fra Iran og Syria, handler israelerne gassmasker, teip og matvarer. Teipen skal de bruke til å tette husrummene i tilfelle kjemisk angrep fra Syria.

Forberedelsene til en mulig krig er størst i nord. Eieren av Rami Levy supermarkedkjeden kan fortelle: "Vi har lagt merke til i våre avdelinger i nord en økning i kjøp av vann på flasker og hermetikk." Ifølge Rimikjeden har salget av hermetikk og flaskevann økte med så mye som 35 prosent i nord.

Men det produktet som israelerne handler mest i disse dager er teip, salget av dette produktet har eksplodert med ikke mindre enn 150 prosent.

Samtidig som israelerne forbereder seg på det verste, gjør de seg klare for Råsj Hashaná. Nyttår i Israel i år begynner fra onsdag kveld den 4. september, som vil gi israelerne en firedagers helg.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Rosh HaShanah 2013 går fra onsdag aften den 4. september til fredag aften den 6. september. Følg de Jødiske helligdage her.