29.08.2013

Israel indkalder reserver og indsætter antimissil-batterier.

Fra Israeltoday.co.il/
28. august 2013.

Israel gennemførte onsdag en indledende, begrænset indkaldelse af reservestyrker og indsatte flere antimissil-batterier ved den nordlige grænse, i forventning om et Vestligt militærangreb mod nabolandet Syrien.

Tirsdag udsendte Premierminister Benjamin Netanyahu en kort video, hvor han på det skarpeste advarede Syrien mod at angribe Israel som gengældelse.

"Israel vil blive sat i brand", hvis Vesten angriber, sagde en højtstående Syrisk embedsmand til det Iranske medie, idet han gentog de trusler, som Assad-regimet er kommet med i månedsvis.

De ekstra Iron-Dome antimissil-batterier langs den nordlige grænse vil bidrage til at blokere flere af - men ikke alle - de missiler, Syrien kunne sende mod Israel, hvis USA, Storbritannien og Frankrig beslutter at iværksætte det, de siger, vil blive et fokuseret luft-fremstød mod Assads styrker.

Israelske militærledere fortsætter med at informere om, at chancerne for et alvorligt Syrisk angreb mod Israel er meget lille. Assad ved, at hvis Israel bliver trukket ind i krigen, vil det blot yderligere formindske håbet om, at hans regime vil overleve konflikten.

Men dette er Mellemøsten, så alt er muligt.