28.08.2013

Militæret kan angribe Syrien 'så tidligt som torsdag', siger Amerikanske embedsmænd.

Fra Endtimeheadlines/
27. august 2013.

USA kan måske allerede fra på torsdag ramme Syrien med tre dages missilangreb, et angreb, der mere skal sende en besked til det Syriske regime end lamme dets militær, sagde højtstående embedsmænd i US til NBC News.

Denne offentliggørelse - sammen med den rumlen, der er rundt om i verden om militær aktion mod Syrien - siger, at der på det seneste er anvendt kemiske våben mod de snesevis af civile og oprørere, som har kæmpet mod regeringen i to år. I et angreb over tre dage vil Pentagon kunne vurdere effektiviteten af den første bølge, og i yderligere runder sigte imod det, der savnedes, sagde embedsmændene.

Den Britiske Premierminister kaldte Parlamentet hjem fra ferie og sagde, at det ville kræve en afstemning torsdag, idet han understregede det akutte behov for at vende sig til verdenslederne. Og den Amerikanske forsvarsminister, Chuck Hagel, sagde, at det Amerikanske militær var "klar til aktion."

En dag tidligere sagde Udenrigsminister John Kerry i et slagkraftigt sprog, at det Syriske angreb med kemiske våben var en "moralsk uanstændighed". Desuden sagde han, at Præsident Bashar Assads regime ikke blot havde anvendt kemiske agregater, men også dækket over beviserne. Tirsdag sagde FN, at et hold, der undersøger angrebet med kemiske våben i Syrien, ville udsætte sin næste tur en dag, til onsdag.

Holdet kom under beskydning fra uidentificerede snigskytter mandag på vej til at tjekke stedet for et formodet kemiske angreb i nærheden af den Syriske hovedstad Damaskus.

I Cairo sagde Den Arabiske Liga, at de holder Assad ansvarlig for det kemiske angreb i nærheden af den Syriske hovedstad. Qatar, Saudi-Arabien og andre lande fordømte brugen af ukonventionelle våben. Støtte fra Den Arabiske Liga, selv begrænset, vil give et afgørende diplomatisk skalkeskjul for et Vestligt angreb på Syrien. Handling via FN er usandsynligt, da Rusland, som støtter Assad-regimet, har vetoret i Sikkerhedsrådet.

Amerikanske missilangreb vil næsten med sikkerhed blive lanceret fra marinedestroyere eller ubåde i Middelhavet. USA har de seneste dage flyttet destroyere tættere på Syrien, som ligger ved Middelhavets østlige del, men det var mest et symbolsk skridt.

Amerikanske Tomahawk-missiler er så præcise, at de kan ramme ikke blot bygninger, men specifikke vinduer, så de kan nemt ramme Syriske mål helt fra den vestlige del af Middelhavet.

En Fransk diplomatisk kilde sagde til Reuters, at Syriens brug af kemiske våben har stået på i flere måneder, og nu finder sted i massiv grad. "Frankrig vil ikke unddrage sig sit ansvar," sagde kilden.

Nogle Amerikanske allierede, især Storbritannien, har signaleret, at et begrænset angreb på Syrien kunne finde sted uden FN-sikkerhedsrådets godkendelse. Men Rusland og Kina gjorde det tirsdag begge klart, at de ville være dybt utilfredse med noget sådant.

Kerry syntes at signalere en overhængende militær intervention, da han dukkede op mandag i Udenrigsministeriet. Han talte om, personligt at blive foruroliget af billeder af forvredne kroppe i krampe, og hele Syriske familier, der var dræbt, uden der flød en dråbe blod.

Den Russiske Udenrigsminister, Sergei Lavrov, sagde, at det ville være en "alvorlig overtrædelse af folkeretten", og Kina sagde gennem sin regeringsdrevne nyhedstjeneste, at USA skulle afholde sig fra "en forhastet væbnet intervention." Nyhedstjenesten udsendte tirsdag en kommentar, der mindede læserne om, at USA invaderede Irak i 2003, fordi de mente, at Irak besad forbudte våben, men disse blev aldrig fundet.

Imidlertid får den Syriske krise stor Global opmærksomhed. En Japansk avis rapporterede således tirsdag, at Nordkorea havde forsøgt at sende gasmasker til Syrien, men de blev konfiskeret i Tyrkiet.

Iran advarede mod et angreb på Syrien, og sagde, at det ville "opsluge hele regionen." Iran, der domineres af Shiitiske Muslimer, støtter Assad-regimet.

Oprørerne er hovedsageligt Sunnier. I Syrien sagde den ledende general for Den Frie Syriske hær - den paraplyorganisation, der består af oprørsgrupper – til NBC’s Richard Engel, at luftangreb var nødvendige for at afholde Assad fra at iværksætte endnu mere vidtrækkende kemiske angreb. "Hvis der ikke gøres noget, er vi bange for, at Bashar i de kommende dage - ikke de kommende uger - vil bruge kemiske våben og kemisk materiale imod meget større områder, og dræbe måske 20.000 eller 30.000 flere," sagde han. NBC NEWS
------------------------------------------------------------------------------------------------
Esaj 17:1:
Mod Damaskus og Efraim

”Et profetudsagn om Damaskus. Damaskus skal udslettes som by og blive en ruinhob."
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Læs desuden:
Bibelen forklarer ødelæggelsen af Damaskus.
Syrien: USA, briterne og Frankrig stod bag giftangreb