19.08.2013

Underlige bølger i Norge spores tilbage til Japansk jordskælv.

Fra Endtimeheadlines/
18. august 2013.

På en rolig vinterdag i Norge for to år siden begyndte havet pludselig at koge, stige og sende abnorme bølger, der rullede ind på de nærliggende kyster og mystificerede beboerne.

En ny undersøgelse viser, at det jordskælv, der rystede Japan i 2011 med en enorm kraft på 9,9 på Richterskalaen, også udløste disse overraskende Seiche-bølger.

Seiche- (udtales saysh) bølger er stillestående bølger, der dannes i lukkede eller delvis lukkede bassiner, såsom Norges smalle, stejlt omgærdede fjorde.

Mindre eksempler på stillestående bølger findes i vandskvulpene fra et sprællende barn i et badekar, eller i en swimmingpool efter et jordskælv.

Lederen af undersøgelsen, Stein Bondevik, geolog ved ”Sogn og Fjord Universitetet i Sognedal” i Norge sagde, at det oprørte hav overraskede og chokerede Nordmændene, da bølgerne rullede ind ca. kl. 7: 00 lokal tid den 11. marts. Bølgerne målte næsten 5 fod (1.5 m) fra bølgedal til højdepunkt (fra laveste til højeste punkt). Der blev ikke rapporteret nogen skader, men: "Heldigvis skete det ved lavvande," sagde Bondevik.

Tsunami-eksperten, Bondevik, blev hidkaldt af de lokale medier, for at forklare kilden til bølgene. Bondevik sagde, at han først troede, at et undervands-jordskreds fremkaldte bølgerne. "De lignede tsunamier," sagde han. Men som dagen gik, kom der flere rapporter om kystnære oversvømmelser fra fjerntliggende fjorde, hvilket gennemhullede hans teori om et jordskred.  More
------------------------------------------------------------------------------------------------
"... og på jorden skal folkene gribes af angst, rådvilde over havets og brændingens brusen." Luk 21:25a.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Læs desuden: Selv naturen sørger…