01.09.2013

Breaking News fra Israel uge 36.

Fredsforhandlingene mellom Israel og selvstyremyndigheten pågår i hemmelighet
Fredsforhandlingene mellom Israel og De arabiske selvstyremyndighetene (PA) fortsetter uten offentlige innsyn. Hverken tid eller sted er kjent, og partene er enige om å holde innholdet av samtalene hemmelig.

Uroen i Syrien og Egypten puffer Israel og Palæstinenserne mod fred.
Uroen i Syrien og Egypten puffer Israelere og Palæstinensere mod fred, sagde en Amerikansk tjenestemand fredag, da Udenrigsminister John Kerry fløj til Europa til forhandlinger om konflikten og et muligt Amerikansk angreb på Syriske mål.
.
Første utstilling om holocaust i Kina
Rundt 70.000 mennesker har i løpet av knappe to måneder besøkt den første utstillingen i Kina om nazistenes jødeutryddelse under andre verdenskrig.
.
Iran beskylder Israel for massakrer på palæstinensere
Irans udenrigsminister sidestiller holocaust med Israels politik over for palæstinenserne.

.
Iran vil støtte Syrien ”helt til det sidste” siger militærchef.
Iran vil støtte Syrien "helt til enden" overfor mulige Amerikansk-ledede militærangreb, blev chefen for Irans eliteenhed, Qods Force, torsdag citeret i medierne for at sige.
.
10 grunner til at du bør lytte til Shåfaren ved denne nyttårsfeiring
Jødisk nyttår - Råsj Hasjanáh - ble innledet igår kveld på den 1. Tisjrei 5774 etter jødisk tidsregning, og er en bibelsk hviledag i Israel. Vi hilser da hverandre med "Sjaná tåvá ometåka" som betyr: Et godt og søtt år.
.
Hvad er "Days of Awe" - Asseret Yimei T'Shuva?
De ti dage fra Rosh Hashanah til Yom Kippur er almindeligt kendt som ”Days of Awe” (yamin Noraim), eller "Dagene med Anger".
.
«Israel tilbød intakte bosættelser som del af en fredsaftale»
En Palæstinensisk embedsmand sagde onsdag til Associated Pres i det første detaljerede glimt af de nyligt relancerede fredsforhandlinger, at Israel har foreslået at forlade snesevis af intakte Jødiske bosættelser og militærbaser på Vestbredden, som en del af en pakke, der skal etablere en Palæstinensisk stat med foreløbige grænser.
.
Shana Tova and a Sweet New Year from Arutz Sheva
The sonorous call of the ram's horn – the Shofar – will herald the start of Rosh HaShanah (Jewish New Year) and the festive Hebrew month of Tishrei on Wednesday evening.
.
Israel – både en jødisk og demokratisk stat?
Selv ikke Israels første premierminister, David Ben Gurion, turde kaste sig ud i spørgsmålet om, hvordan man både kan have ordene demokrati og jødisk med i et lands forfatning.
.
Højtideligholdelse af Rosh Hashanah.
Årsdagen for skabelsen af Adam og Eva, en dommens og en kroningens dag, lyder det fra shofarhornet.
.
Politiet arresterer stenkastere på Tempelbjerget
Maskerede palæstinensere kastede onsdag morgen sten mod jøder, der var på besøg på Tempelbjerget i Jerusalem.

Israel fjerner sex og forplantning fra skolebøger
Landet undervisningsministerium har bedt udgivere af videnskabelige skolebøger fjerne flere kapitler med seksualundervisning, der omhandler emner som sexsygdomme, reproduktion og graviditetsforebyggelse, skriver flere israelske og engelske medier.
  .
At stå på samme side som Islam for at tvinge en to-statsløsning igennem i Israel er forfejlet Kristendom.
Bill Hybels er en kristen leder, der tager parti for Islam for at tvinge en to-statsløsning igennem i Israel.
.
Israel says it carried out joint missile test with US in Mediterranean
Israel has acknowledged conducting a joint missile test with the United States in the Mediterranean Sea on Tuesday, responding to reports that Russian radar had detected a missile launch in the direction of the eastern Mediterranean.
.
Obama slipper rædslen løs i Jerusalem.
Israel ønsker at tro, at USA dog vil gribe ind for at stoppe Assads brug af kemiske våben, og at Præsidenten fortryder nogle af de skader, der er forvoldt af hans zigzag-kurs.
.
Israelsk missiltest skabte frygt for angreb
Efter stor forvirring: Israel stod bag to omstridte missiler nær Middelhavet.
.
Israel forhindrer bombeangreb på gågade i Jerusalem
Bomben skulle have været kamufleret som en gavepakke og derpå efterladt i en restaurant eller butik på den fornemme Mamilla-gågade i Jerusalem. Tidspunktet for terrorangrebet var planlagt til den jødiske højtidsperiode, som begynder med det jødiske nytår onsdag aften.
.
Obamas ubeslutsomhed får Israel til at føle sig alene
I Mellemøsten opfattes den amerikanske præsident Barack Obama som svag og ubeslutsom. Det er konklusionen, efter at Obama har udskudt et angreb på Syrien.
.
Syrien offentliggør liste over mål i Israel.
De Syriske statsmedier offentliggjorde lørdag en liste over "legitime" mål, der kan angribes i Israel, hvis USA og andre Vestlige magter lancerer et luftangreb mod Bashar Assad’s regimt.
.
Israelsk politisk sagkyndig: «Obama blinkede først»
Præsident Barack Obamas beslutning om at udsætte et angreb mod Syrien sender et farligt budskab til brutale regimer og terrorister hvorsomhelst, skriver den israelske politiske sagkyndige, Ron Ben-Yshai, idag i avisen "Yediot Aharonot".
.
Israel er forberedt på alle scenarier
Israel er klar til "ethvert muligt scenarie", efter USA's præsident Barack lørdag udskød et angreb på Syrien til efter en afstemning i den amerikanske Kongres.
---------------------------------------------------------------------