07.09.2013

Breaking News fra Israel uge 37.

Hög säkerhet i Israel under Jom Kippur
Det är 40 år sedan Israel attackerades av sina grannländer under den judiska högtiden Jom Kippur. Oron i grannländerna är en orsak till den höga säkerheten vid klagomuren.
.
Israel må tage ved lære af Yom Kippur-krigen.
"Vi kan kun regne med os selv, og opbygge en hær, der kan afskrække en hvilken som helst fjende."
.
En israelsk spesialsoldat prøvde å stanse 11. september terroristene
Internett-utvikleren Daniel Lewin, som hadde tjenestegjort i den israelske spesialstyrken Sayeret Matkal, tok opp kampen mot de arabiske terroristene ombord i American Airlines Flight 11.
.
Jerusalem Security Heightened for Yom Kippur Eve
Thousands of Muslims are expected to riot after Friday prayers on the Temple Mount as Fatah’s armed branch, the Al Aqsa Martyrs’ Brigade, has declared war and announced that it would give the “green light” to terrorist attacks targeting Israelis beginning on the eve of Yom Kippur.
.
Vi mindes Yom Kippur-krigen og støtter IDF i dag.
Med ustabiliteten og de nye trusler fra både Egypten og Syrien, vi ser i dag, er dette års erindring om Yom Kippur-krigen i 1973 mere gribende end nogensinde.
.
Norge forventes at forbedre tonen overfor Israel.
Pro-Israelske grupper i Norge hyldede i mandags det nationale Norske valg, som vil bringe en centrum-højre regering til magten, Den forventes at have betydeligt mere sympati for Israel.
.
Netanyahu gratulerte Erna med valgseieren
Statsminister Benjamin Netanyahu inviterte sin nye norske statsministerkollega til å komme på besøk i Israel.
.
Mindre Jordskælv følt i Jerusalem-området.
Et mindre jordskælv kunne mærkes i Jerusalem-området i morges (torsdag).
.
Yom Kippur starter imorgen fredag ved solnedgang.
Yom Kippur er den siste dagen og klimakset av ti "dager med ærefrykt" som starter med Råsj Hashanáh, det jødiske nyttår. Navnet ” Yom Kippur” betyr “forsoningsdagen, og I Bibelen er dagen beskrevet bl.a. i 2. Mosebok 30:10.
.
Ny IOC-leder støtter boikott av Israel
Den nyvalgte lederen for Den internasjonale olympiske komité (IOC) leder en tysk organisasjon som støtter selskap som garanterer at deres produkter ikke inneholder elementer fra Israel.
.
"Når de siger: Fred og ingen fare..."
Lieberman antyder, at fredsforhandlingerne kan føre til en katastrofe.
.
Hackers call for 9/11 cyberattacks against Israel, US
Anonymous, AnonGhost and Fallaga protest Israel’s policies toward the Palestinians, plan internet assault for Wednesday .
.
Obamas spil om Syrien mødes med israelsk tavshed og frygt
De sidste to døgns overraskende udvikling og dramatiske kovendinger i striden om Syriens brug af kemiske våben er i Israel blevet fulgt med tavshed og stigende bekymring.
.
Guldfund ved Tempelpladsen.
Arkeologer fra Hebrew University melder om et nytt funn ved gamlebyen, blant annet en gullmedaljong preget med de jødiske symbolene torah, menorah og shofar.
.
Situationen er farlig og ustabil.
RT siger, at Syriske oprørere planlægger et kemisk angreb på Israel fra Assad-kontrollerede områder.
.
Israel er forberedt på følgene av et USA angrep mot Syria.
Det var med en viss lettelse den israelske befolkningen fikk vite at landet er parat til å motstå følgene av et potensielt amerikansk ledet angrep mot Syria. Denne forsikringen ble gitt fra høyeste holdt, av den Israelske forsvarsministeren Moshe Ya´alon.
.
Israel og Storbritannien: Assad trækker bare tiden
Det er ikke andet end en taktisk manøvre, når Assad går med til at aflevere kemiske våben, lyder kritikken.
.
Russian report: Syrian rebels planning chem. attack on Israel
Arabic-language Russian news site Rusiya Al-Yaum has reported that Syrian rebels are planning a chemical attack on Israel.
.
De hader Israel, men de hader Hizbollah endnu mere.
Abdullah Azzam Brigaden tog ansvaret for raketangrebet på Israel sidste torsdag.
.
Israel plasserer antirakettskjold i Jerusalem
Helgen før den amerikanske kongressen returnerer fra sin sommerferie for å debattere og stemme over et eventuelt angrep på Syria, har det israelske forsvar (IDF) flyttet og montert et antirakettskjoldbatteri - Iron Dome - i Jerusalem, for å beskytte byen mot raketter som kan komme fra Syria og Iran.
.
Krigsrisiko anses for lille.
Mens den amerikanske kongressen legger opp til å stemme over hvorvidt de skal gi presidenten fullmakt til å aksjonere i Syria, anser israelske ledere sjansen for en krig med Syria som liten.
.
Israel gir flere palestinere arbeidstillatelse
Den israelske regjeringen har tildelt 5.000 arbeidstillatelser til palestinere fra Vestbredden. De får dermed lov til å jobbe i Israel.
.
– Krigen i Syria presser Israel og Palestina til forhandlinger
Bor­ger­kri­gen i Syria og uroen i Egypt bi­drar til å pres­se Is­rael og Pa­le­sti­na til for­hand­lings­bor­det, iføl­ge en kilde i USAs uten­riks­de­par­te­ment.
-----------------------------------------------------------------------------------------------