07.09.2013

Syrienkrisen I.

Rusland har Syrien-plan til USA
De russiske myndigheder har overleveret en plan til USA, der beskriver, hvordan man kan afvæbne Syrien landets kemiske våben og få dem under det internationale samfunds bevågenhed.
.
Obamas spil om Syrien mødes med israelsk tavshed og frygt
De sidste to døgns overraskende udvikling og dramatiske kovendinger i striden om Syriens brug af kemiske våben er i Israel blevet fulgt med tavshed og stigende bekymring.

Obama i stor Syrien-tale: Vi giver diplomatiet en chance
MED VIDEO: USA's præsident, Barack Obama, vil forsøge sig med diplomatiske metoder i Syrien-krisen, siger han i tv-tale
.
FN: Både Assad og oprørere begår krigsforbrydelser mod civile
En ny FN-rapport konkluderer, at Assad-styret massakrerer dets eget folk og blandt andet bomber hospitaler for at vinde territorier. Men også oppositionen begår krigsforbrydelser, siger FN.
.
Moskva træder ind i mæglerrollen
Ruslands forslag om at placere Syriens kemiske våben under internationalt opsyn accepteres af Syrien og støttes af Kina og Iran. Skepsis og forsigtig optimisme i Vesten.

Situationen er farlig og ustabil.
RT siger, at Syriske oprørere planlægger et kemisk angreb på Israel fra Assad-kontrollerede områder.
.
FN's Sikkerhedsråd mødes om Syrien
Syrien vil underskrive international konvention om kemiske våben.
.
Israel er forberedt på følgene av et USA angrep mot Syria.
Det var med en viss lettelse den israelske befolkningen fikk vite at landet er parat til å motstå følgene av et potensielt amerikansk ledet angrep mot Syria. Denne forsikringen ble gitt fra høyeste holdt, av den Israelske forsvarsministeren Moshe Ya´alon.
.
Israel og Storbritannien: Assad trækker bare tiden
Det er ikke andet end en taktisk manøvre, når Assad går med til at aflevere kemiske våben, lyder kritikken.
.
Rusland og Syrien samarbejder om kemisk afvæbning
Snart har Rusland og Syrien en konkret plan klar for, hvordan Syrien kan blive frit for kemiske våben.
.
Senatet udskyder afstemning om Syrien-angreb
Ruslands forslag om, at Syrien skal udlevere sine kemiske våben bliver godt modtaget i Washington En afstemning i det amerikanske senat om et eventuelt militært angreb på Syrien er udskudt.
.
Russian report: Syrian rebels planning chem. attack on Israel
Arabic-language Russian news site Rusiya Al-Yaum has reported that Syrian rebels are planning a chemical attack on Israel.

.Syrien-konflikten truer Vestens overherredømme i verden
Konflikten i Syrien skubber hårdt til en udvikling, hvor USA og Vesten i det hele taget får mindre magt i verden, mener eksperter.
.
Rusland: Syrien bør aflevere kemiske våben
Rusland opfordrer Syrien til at udlevere og derefter ødelægge kemiske våben, siger Ruslands udenrigsminister, Sergei Lavrov.
.
Kerry: Assad kan unngå angrep dersom han utleverer kjemiske våpen
Syrias president kan unngå et amerikansk angrep dersom han utleverer alle kjemiske våpen til det internasjonale samfunn i løpet av én uke, sier USAs utenriksminister John Kerry.
.
Assad på tv: I kan forvente alt
Samme dag som de amerikanske politikere vender tilbage fra sommerferie for at tage stilling til en militæraktion i Syrien, toner den syriske præsident frem på amerikansk tv og advarer mod at kaste bomber ind over det mellemøstlige land.
.
Rapport: Syrerne ønsker ikke en Amerikansk intervention.
Hele verden tælle minutterne til den 9. september, hvor den Amerikanske Kongres forventes at mødes igen for at afgøre Syriens skæbne, enten forbyde eller godkende det Amerikanske angreb mod Syriske regeringsmål, efter et påstået kemisk angreb, der dræbte mere end tusind mennesker.
.
Assad sender en tak til sin vigtigste ven Putin
Syrien takker sine venner og søger opbakning før eventuel amerikansk militæraktion.
.
Siver sandheden ud? Nervegas peger på oprørerne.
Tidligere analytikere for det Amerikanske Efterretningsvæsen hævder, at de nuværende Efterretnings-analytikere har fortalt, at den Syriske Præsident Bashar al-Assad ikke var ansvarlig for giftgasangrebet den 21. august i udkanten af Damaskus. Angrebet dræbte 1.429 mennesker, hvoraf mere end 400 var børn.
.
-Verden så på mens Syria skaffet seg nervegass.
De syriske myndigheters bruk av nervegass mot sivile har fått en ny vinkling etter at det har vist seg at president Bashar Assads far, Hafez Assad, utnyttet smutthullet i internasjonal lov til å anskaffe seg et av verdens største arsenaler av kjemiske våpen.
.
Syrien sender jetfly ind over Cypern.
Spændingen steg, da to RAF-Typhoon-jetfly hastede af sted efter rapporter om, at Syriske terrængående angrebsfly var kommet ind i Cypriotisk luftrum.
. 
Assad: Ingen beviser for brug af kemiske våben
Den syriske præsident, Bashar al-Assad, nægter, at hans regime stod bag giftgasangrebet i Syrien den 21. august. Og han mener ikke, at der er tilstrækkelige beviser for, at der overhovedet har været et sådant angreb.
.
USA planlægger angreb over tre døgn
I det amerikanske forsvarsministerium, Pentagon, er man ved at forberede mere intense og længere bombeangreb på Syrien end oprindeligt planlagt. Angrebene skal gennemføres over tre dage, skriver avisen The Los Angeles Times.
.
US runs into resistance over strike on Syria
PARIS (AP) — The U.S. tried to rally support on Saturday for a military strike against Syria, running into resistance from the American public and skeptics in Congress and from European allies bent on awaiting a U.N. report about a chemical attack they acknowledge strongly points to the Assad government.
.
– Krigen i Syria presser Israel og Palestina til forhandlinger
Bor­ger­kri­gen i Syria og uroen i Egypt bi­drar til å pres­se Is­rael og Pa­le­sti­na til for­hand­lings­bor­det, iføl­ge en kilde i USAs uten­riks­de­par­te­ment.
.
Kristne i Midtøsten advarer mot angrep på Syria
Syriske kristne forbereder seg på krig, men ber til Gud om at han skal gripe inn. Kirkeledere tar avstand fra militært angrep.
.
Hvem beordret gassangrepet?
USA, Frankrike og nå også EU legger skylden for gassangrepet i Syria den 21. august på president Bashar al-Assads regime. Men de mangler viktige bevis. Hvem beordret angrepet og hvordan ble det gjort?
.
Rusland: al-Qaeda brugte nervegas i Damaskus.
"Leveringen af sarin-gas som ammunition blev produceret i det nordlige Syrien af den såkaldte Bashair al-Nasr brigade".
.
Uroen i Syrien og Egypten puffer Israel og Palæstinenserne mod fred.
Uroen i Syrien og Egypten puffer Israelere og Palæstinensere mod fred, sagde en Amerikansk tjenestemand fredag, da Udenrigsminister John Kerry fløj til Europa til forhandlinger om konflikten og et muligt Amerikansk angreb på Syriske mål.
.
Bandeleder fra Nørrebro i krig i Syrien
Store A er kendt som kriminel fra Blågårds Plads i København. Nu kæmper han i Syrien for at sone sin fortid, siger han i en tv-dokumentar, som følger ham i Syriens borgerkrig.
.
Kinesisk landgangsfartøj med 1.000 marinesoldater på vej til Syrien.
Vestlige søfartskilder rapporterede fredag, at en Kinesisk landgangsbåd, Jinggangshan, med en 1.000-mand stærk marinebataljon. havde nået det Røde Hav på vej til Middelhavet og Syrien.
.
USA har bomber, designet til at ”forstøve” kemiske og biologiske våben.
Hvis USA tager del i et militærangreb på Syrien, vil Air Force sandsynligvis bruge bomber, der specielt er designet til at ødelægge kemiske og biologiske våben.
.
Blind støtte til Obama fra Danmark.
Statsminister Helle Thorning-Schmidt støtter blindt USA's planer om massemord i Syrien uden at bede om "beviser".
.
75.000 tropper er nødvendige for sikre de kemiske våben, hvis Damaskus falder.
USA’s potentielle strategiske angreb på Syrien har udløst frygt for, at Damaskus’ kemiske våben kan falde i de forkerte hænder, hvis regeringen bliver væltet.
.
Syriske oprørere tilstår, at de har og bruger kemiske våben - video.
.
Iran vil støtte Syrien ”helt til det sidste” siger militærchef.
Iran vil støtte Syrien "helt til det sidste" overfor mulige Amerikansk-ledede militærangreb, blev chefen for Irans eliteenhed, Qods Force, torsdag citeret i medierne for at sige.

Både McCain og Obama støtter Amerikansk krig mod Syrien.
USA's Præsident, Barack Obama, mødtes mandag med Senatets medlemmer i Det Hvide Hus, og spørgsmålet om, hvorvidt USA bør angribe Syrien, flyttede ind på Capitol Hill.
------------------------------------------------------------------------------------------