28.09.2013

Breaking News fra Israel uge 40.

Betalingsstandsning i USA rammer fejring af dansk jødeaktion
I USA har en politisk strid om finansloven ført til en statslig betalingsstandsning. Det rammer nu også en ceremoni, der var planlagt til på onsdag, hvor aktionen for at redde de danske jøder fra tyskernes udryddelseslejre skulle markeres.
.
Israel: Europæisk syn på omskæring er racistisk
Europarådet opfordrer til, at der bliver taget mere hensyn til børns rettigheder under religiøs omskæring.
.
Stigende pres for omskæringsforbud
Den politiske debat om et egentligt forbud mod omskæring af drenge har fået ny næring, efter at de nordiske børneombudsmænd i denne uge underskrev en erklæring, der opfordrer til, at omskæring kun bør udføres, hvis den pågældende dreng er i stand til at give samtykke til indgrebet. Samtidig udtalte Europarådet kraftig kritik af mandlig omskæring.
.
Libanon lover hard kamp om gassmilliarder
Libanons fungerende utenriksminister Adnan Mansour sier regjeringen vil bevise for verden at Israel stjeler fra deres olje- og gassrikdommer.
.
Israel vil ha sete i Sikkerhetsrådet
Israel skal konkurrere mot Tyskland og Belgia om å få et roterende sete i Sikkerhetsrådet for første gang i statens historie.
.
Konspirationstænkningen længe leve.
Syrien hævder, at de er de eneste, der kan stoppe en Jødisk overtagelse af verden.  
.
Nyheder fra Karmel.net.
.
Flere jøder i USA enn tidligere antatt
En undersøkelse utgitt av Steinhardt Social Reseach Institute (SSRI) og Cohen Center for Modern jødiske studier i USA har gitt en uventet informasjon om størrelsen av det jødiske samfunnet i USA.
.
Byer over hele Europa feiret jødisk kultur
Museer, jødiske kvartaler og synagoger over hele Europa åpnet sine dører for besøkende søndag, for å feire Den europeiske dag for jødisk kultur (Day of Jewish Culture).
.
Netanyahu erklærer overfor verdenslederne: "De Bibelske profetier bliver virkeliggjort i vor tid."
(Washington, DC) - Premierminister Netanyahu erklærede tirsdag overfor de verdensledere, der var samlede ved FN's Generalforsamling: ”De Bibelske profetier bliver virkeliggjort i vor tid."
.
Netanyahu prophetically correct at UN
It is yet to be seen whether or not Prime Minister Benjamin Netanyahu’s speech at the UN gained any diplomatic or political ground for Israel. The message, however, was certainly ground-breaking. On the floor of the United Nations General Assembly, in front of the nations of the world, Netanyahu quoted from the Bible no fewer than five times. Surely more than any other speech in UN history.
.
Flugten i 1943 markeres af jøder og kristne i Jerusalem
Danmarksskolen i Jerusalem lagde rammerne til, da jøder og kristne tirsdag aften i fællesskab markerede 70-året for de danske jøders flugt til Sverige i oktober 1943.
.
Tunisiske jøder utsatt for omfattende trakassering
De siste 1.500 jødene i Tunisia føler seg ikke trygge i hjemlandet. De opplever også trakassering fra politiet som skulle beskytte dem.
.
Israel er ikke længere sikker på, at Obama nogensinde vil bruge magt mod Iran.
En ledende medarbejde hos Premierminister Benjamin Netanyahu tilkendegav for første gang, at Israel ikke længere er sikker på, at Obama-administrationen vil indsætte militærmagt selv som en sidste udvej til at forhindre Iran i at få atomvåben.
.
Amerikanska judar allt mindre religiösa
De amerikanska judarna blir allt mindre religiösa och gifter sig i större utsträckning med icke-judar i dag jämfört med för fyrtio år sedan. Det visar en nyligen genomförd studie från religionsforskningsinstitutet Pew.
.
Netanyahu: Jøderne er hjemme - og vi rejser ikke.
Israel ønsker at slutte fred med Den Palæstinensiske Myndighed (PA) og den Arabiske verden, sagde Premierminister Benyamin Netanyahu til FN i sin tale ved FN’s Generalforsamling tirsdag.
.
Netanyahu til FN: Irans nukleare sprænghoveder kan ramme NY om 3 til 4 år
Iran bygger missiler, der kan nå New York om tre til fire år, sagde den Israelske Premierminister Benjamin Netanyahu tirsdag til FN, idet han sammenlignede et nukleart Iran med "50 Nord-Koreaer."

Ahmadinejad var nemmere for Israel
Atomprogram: Israel frygter, at en forsoning mellem USA og Iran vil få sanktionerne mod Irans atomprogram til at smuldre.
.
Journalist: – Alle arabiske land har kjemiske og biologiske våpen.
En fremstående egyptisk journalist, Mohamed Hassanein Heikal, forteller i et TV-intervju at nazistene hjalp de arabiske land å produsere kjemiske våpen i 50- og 60-årene.
.
Højdepunkter fra Netanyahu's tale i FN - video.
.
Netanyahu talte i FN.
Statsminister Binyamin Netanyahu sa i sin tale til FNs generalforsamling i går at Israel vil om nødvendig gå veien alene for å hindre at Iran får atomvåpen. Talen var ikke så mye rettet mot Iran som den var mot land som nå tror og ønsker at de kan forhandle seg frem til en løsning med Iran.
.
- Israel vil om nødvendig stå alene mot Iran
- Israel vil ikke tillate at Iran får atomvåpen. Dersom Israel blir tvunget til å stå alene, vil Israel stå alene. Dersom vi står alene, vil Israel vite at vi forsvarer mange, mange andre, sa statsminister Benjamin Netanyahu i FN.
.
Nordmenn deltok i massedrap av sivile -Angrer ikke
Jøder og kommunister ble systematisk utryddet av Heinrich Himmlers SS-styrker, men ingen av de norske SS-soldatene har tidligere innrømmet at de var med på drap av sivile.
.
Dragør mindedes de 700 jøder, der blev reddet til Sverige i små fiskerbåde
I oktober 2013 bliver der mange steder i landet markeret, at det er 70 år siden, at den tyske besættelsesmagt forsøgte, at anholde de danske jøder.
.
Israel: Rouhani er en ulv i fåreklæder
Irans præsidents diplomatiske fremstød er en fælde, lyder det fra Israels premierminister.
.
Ødelæggelsen af Jødisk ejendom i Gaza hjemsøger stadig Israel.
Syv år efter tilbagetrækningen er to tredjedele af tidligere Gush Katif beboere stadig på udkig efter permanente boliger.
.
Israelsk minister mener EUs boikott er rasistisk
Statsråd i den israelske regjeringen, Uzi Landau, gikk hardt ut mot det nylig innførte EU-direktivet som pålegger boikott av bosetningene i Judea og Samaria, da han talte i Norge i går.
.
Israel vil have styrket sanktioner mod Iran
Den israelske premierminister, Benjamin Netanyahu, opfordrer på et møde i Det Hvide Hus USA's præsident, Barack Obama, til at fastholde - og endda styrke - sanktionerne mod Iran, hvis iranerne holder fast i deres atomprogram.
.
Kaptajn gemte jøder nede i kullasten
I sine erindringer fortæller kaptajn Alfred Raahauge, hvordan han og hans besætning sejlede jøder til Sverige. Det er i disse dage 70 år siden, og Kristeligt Dagblad bringer et uddrag.
.
- Israel vil kompromisse om Jerusalem
Netanyahu-regjeringen er klare til å forhandle om alt, bortsett fra palestinernes “rett til å vende tilbake”, for å få på plass en fredsavtale med PA. Nettopp dette spørsmålet er det som hindrer en endelig løsning, sier Likuds Tzachi Hanegbi.
.
Jøder efterlyser forståelse for helligdage
Det er et spørgsmål, som Dansk Selskab for Kirkeret har rejst gennem flere møder. Repræsentanter for både muslimer og forskellige frikirker i Danmark har talt deres sag i dette forum, og forleden var det overrabbiner Bent Lexners tur på selskabets årsmøde på Det Teologiske Fakultet i København.
.
Om FN's Generalforsamling.
.
Verdens nationer kritiserer Israel, men overser slagtningen af Kristne.
Raymond Ibrahim forteller om hvordan verdens nasjoner fullstendig ignorerer muslimenes forfølgelse og drap av kristne, men er besatt av å kritisere Israel.
.
Netanyahu vil fortælle FN, at "Iran har nok uran til atomvåben."
Premierminister Benyamin Netanyahu har planer om at sige til De Forenede Nationers Generalforsamling, at Iran har nok uran til at fremstille atomvåben, rapporterer Sunday Times.
.
Israel har anholdt mistænkt iransk spion
De israelske myndigheder har fanget en person, som Shin Bet, Israels sikkerhedstjeneste, siger er iransk spion.
.
Over 100 kristne familier hjalp jøder i Samar
ia med innhøstingen
Over 300 amerikanske kristne fra den internasjonale humanitære organisasjonen HaJåvél, som støtter at jøder bosetter seg i Judea og Samaria, deltok i korn- og fruktinnhøstingen i Har Bracha i Samaria.
.
Israel: Her er sandheden om Irans charmeoffensiv
Benjamin Netanyahu vil i FN advare mod at stole på forsonende ord fra Irans præsident.
.
- Israel har rett til å ta seg av Iran
Skulle atomforhandlinger med Iran bryte sammen, forbeholder Israel seg retten til å gå til militæraksjon mot landet, sier Likuds Knesset-medlem Tzachi Hanegbi.
.
Knesset-møte ved Auschwitz
I januar vil den israelske nasjonalforsamlingen holde et offisielt plenumsmøte ved nazistenes største konsentrasjonsleir Auschwitz. Alle de store Knesset-partiene vil være representert.
---------------------------------------------------------------------------------------------