04.09.2013

Højtideligholdelse af Rosh Hashanah.

Fra Endtimeheadlines/
4. september 2013.

Årsdagen for skabelsen af Adam og Eva, en dommens og en kroningens dag, lyder det fra shofarhornet.

Rosh Hashanah - navnet betyder - "Overhovedet for året" - fejres i to dage, begyndende den 1. Tishrei, den første dag i det Jødiske år. Det er årsdagen for skabelsen af Adam og Eva, den første mand og den første kvinde, og deres første ugerninger imod realiseringen af menneskehedens rolle i G-d’s verden.

Rosh Hashanah understreger således det særlige forhold mellem G-d og menneskeheden: Vor afhængighed af G-d som vor Skaber og Opretholder, og G-d’s afhængighed af os som dem, der gør hans tilstedeværelse kendt og fornemmet i Hans verden.

Hvert år ved Rosh Hashanah "passerer alle indbyggere i verden forbi G-d som en flok får," og det forordnes ved den himmelske domstol, "hvem der skal leve, og hvem der skal dø. . . hvem, der skal forarmes, og hvem, der skal beriges, hvem, der skal falde, og hvem, der skal stige."

Men det er også den dag, vi forkynder G-d som konge af universet.. Kabbalisterne lærer, at universets fortsatte eksistens er afhængigt af en fornyelse af det guddommelige ønske om en verden, når vi accepterer G-d’s kongedømme hvert år på Rosh Hashanah. Chabad.org
----------------------------------------------------------------------------------------------
Læs desuden:
Hvad er "Days of Awe" - Asseret Yimei T'Shuva?
10 grunner til at du bør lytte til Shåfaren ved denne nyttårsfeiring
----------------------------------------------------------------------------------------------
"Jeg hader og forkaster jeres fester, jeg bryder mig ikke om jeres festdage." Amos 5:21.

"Nymånedag og sabbat, festforsamling  – jeg kan ikke udholde festdag og ondskab; jeg hader jeres nymånedage og fester, de er blevet en byrde,  jeg ikke kan bære." Esaj 1:13b-14.

"Kom, lad os gå i rette med hinanden, siger Herren. Er jeres synder som skarlagen, kan de blive hvide som sne; er de røde som purpur, kan de blive som uld." Esaj 1:18.