22.09.2013

Israelske Commandos stormer købe-center i Nairobi for at befri gidsler.

Fra Idag.no/
22. september 2013.

Israelske Kommandotropper har i dag stormet et købecenter i Kenyas hovedstad Nairobi for at prøve at befri et stort antal personer, heriblandt flere israelere, der var blevet taget som gidsler af Somali islamist-terrorister.

Kun spredte oplysninger foreligger hidtil om det skete, men på baggrund af ikke-verificerede informationer er følgende indtruffet.

Israelske styrker har sammen med kenyanske prøvet at nedkæmpe somali-terrorister, og det er lykkedes at redde flere gidsler og sårede. Mindst 10 terrorister menes stadig at være i indkøbscentret, bevæbnet med kalashnikov-automatvåben og håndgranater.

Terroristerne vil ikke forhandle med Kenyas regering. Sikkerhedsstyrker har lagt en ring omkring centret.

Angrebet var på folk på indkøb Det er formentlig foretaget af "al-Shaba'b-gruppen, som modsætter sig Kenyas deltagelse i en fredsbevarende mission i nabostaten Somalia.

Mindst 5 personer menes at være blevet dræbt og flere hundrede sårede. Udlændinge - omfattende to diplomater fra hhv. Canada og Ghana - er blevet dræbt under angrebet.

Episoden, der stadig er under udvikling, kan i mangt og meget minde om Entebbe-episoden for en del år tilbage, da det lykkedes en israelsk Kommendogruppe at nedkæmpe terrorister og befri gidsler.
-------------------------------------------------------------------------------------
Læs desuden:
Nairobi-angreb minder om planer for Danmark
Israelske interesser under angrep i Nairobi
Islamic terror attack Israeli shopping mall in Kenya
Handelscentret i Nairobi var ejet af Israelere.
Hvorfor blev sandheden om angrebet i Nairobi holdt skjult for Vesten?
Al-Shabaab: Det kommer flere angrep