12.09.2013

Norge forventes at forbedre tonen overfor Israel.

Fra News that matters
12. september 2013.

Pro-Israelske grupper i Norge hyldede i mandags det nationale Norske valg, som vil bringe en centrum-højre regering til magten, Den forventes at have betydeligt mere sympati for Israel.

"Blandt de pro-Israelske tilhængere i Norge føltes generel lettelse over, at det Norske folk stemte dem fra magten, der har meget lidt forståelse for Israel, og nogle af dem arbejdede endog for en boykot af Israel," sagde Conrad Myrland, leder af ”Med Israel for Fred” (MIFF), den største ikke-religiøse, pro-Israelske organisation i landet.

Norges Konservative opposition, ledet af Erna Solberg, for til sejr mandag. De er klar til at danne en koalition med det populistiske højreorienterede Fremskridtsparti og to små midtsøgende partier, Kristendemokraterne og de Liberale.

Ine Marie Eriksen Søreide, Konservativ partileder for Udenrigsudvalget i det afgående parlament, er udråbt som en mulig Udenrigsminister-kandidat. Hun sagde, at hendes partis politik angående Israel og Mellemøsten ville være præget af "lidt mindre dogmatisme og lidt mere realisme og forståelse af selvet. Det bør være grundlaget for Norsk politik i Mellemøsten."

Fremskridtspartiets Peter Myhre sagde, at hans parti ville "reducere den kritik, som den nuværende [afgående] regering har brugt, når Israel ønsker at forsvare sig selv. Landets ret til at forsvare sig selv er meget vigtig."

Hans Olav Syversen fra Kristendemokraterne, der var leder af gruppen ”Venner af Israel” i parlamentet fra 2009 til 2011, sagde, at en af de ændringer, der ville blive bragt på bane ved valget af en ny koalition, ville være en "ny retorik" angående Israel. "Man vil ikke se os bede om at boykotte [Israelere]," sagde han.

Source: Jerusalem Post

Kommentar:
Lad mig først understrege, at den Antisemitiske elite i Norge tabte valget. Det er gode nyheder.

Den dårlige nyhed er, at den nye højre-venstre regering i Norge ikke vil forpligte sig til radikale ændringer. Den Norske ambassade vil ikke blive flyttet fra Tel Aviv til Jerusalem. Norge vil stadig indgå i en "to-stats-løsning", som omfatter en opdeling af Jerusalem.

Det Jødiske folk var skeptisk overfor, at Messias kom fra Galilæa. "Kan noget godt komme derfra?". Uden tvivl, for Messias voksede op i Nazareth.

Men forvent ikke noget godt fra Norge. Denne nation er forpligtet på Erstatningsteologien og "Palestinianismen". Alligevel er der stadig omkring 10.000 Evangeliske Kristne venner af Israel i denne nation.
--------------------------------------------------------------------------------------------
Læs desuden: Netanyahu gratulerte Erna med valgseieren