13.09.2013

Vi mindes Yom Kippur-krigen og støtter IDF i dag.

Fra Israeltoday.co.il/
12. september 2013.

Med ustabiliteten og de nye trusler fra både Egypten og Syrien, som vi ser i dag, er dette års erindring om Yom Kippur-krigen i 1973 mere gribende end nogensinde.

Israelerne blev chokerede og bedrøvede torsdag, da de længe klassificerede dokumenter af tidligere Premierminister Golda Meirs vidneudsagn til den kommission, som undersøgte de fejl, der førte til Yom Kippur-krigen, blev nedklassificeret.

Meir havde fortalt kommissionen, at hendes kabinet faktisk ikke blev taget på sengen af Ægyptens og Syriens hære, men var vis på, at der ville bryde en krig ud mindst 24 timer før, den kom.

"Mit hjerte var draget mod et forebyggende angreb, men jeg var bange," sagde Meir til kommissionen.

Et forebyggende angreb, som seks år tidligere i Seksdageskrigen havde reddet mange Israelske liv, havde givet den Jødiske stat en meget mere ordentlig sejr. Den manglende rettidige handling i 1973 resulterede i, at over 2.500 Israelere mistede livet i Yom Kippur-krigen.

Kan sådan et angreb på Israel nogensinde ske igen? Det er endnu uvist, men med den tumultagtige situation i både Egypten og Syrien samt muligheden for, at radikale kræfter kan vinde kontrol i begge lande, er mange bange for, at en ny "Yom Kippur-krig" er uundgåelig.

De unge, tapre soldater i ”Israel Defence Forces”, Israels bogstavelige "vægtere på murene", står vagt og venter på en sådan eventualitet.

Lad os, samtidig med at vi husker Israels tidligere militærkonflikter, vise dem, der beskytter vore grænser og liv i dag, at vi også bryder os om og værdsætter deres offer.

Klik her for at støtte en Israelsk soldat i dag.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Læs desuden: Willy Brandt kunne have forhindret Yom Kippur-krigen.