24.09.2013

Obama til FN: 'Afslut besættelsen af Vestbredden'.

Fra Endtimeheadlines/
24. september 2013.

USA's Præsident, Barack Obama, roste de Israelske og Palæstinensiske ledere i en tale tirsdag i FN. Obama talte til støtte for de igangværende fredsforhandlinger og sagde, at han var glad for at se det, han kaldte "en voksende anerkendelse i Israel af, at besættelsen af Vestbredden tærer på den demokratiske struktur i den Jødiske stat."

”Unge arabere i Ramallah er "forståeligt nok kyniske" med hensyn til forhandlingerne og "frustrerede over, at deres familier oplever den daglige tort ved besættelsen," sagde han.

"Vestbredden" er et udtryk, som de Amerikanske og andre internationale ledere bruger for at henvise til Judæa og Samaria (Shomron). Områderne var beboet af både Jøder og Arabere indtil 1948, da Jordan vandt kontrol over området i en krig med den spirende Jødiske stat, og udviste de Jødiske indbyggere. Israel vandt området tilbage 19 år senere i 1967, og anslået 600.000 Israelske Jøder bor i øjeblikket i regionen. Et skøn over antallet af Palæstinensiske Arabere i regionen ligger på 1,5 til 2,4 millioner.

PA har krævet, at området skal være et Arabiske område, der skal anvendes ved etablering af en PA-ledet Arabisk stat "Palæstina."

PA-lederne benævner Jøder, der lever i regionen, "bosættere", og insisterer på, at alle Jøder tvinges til at forlade området.

"At tillade PA at skabe en Arabiske stat er den eneste vej til fred", erklærede Obama. "Venner af Israel, herunder USA, må erkende, at Israels sikkerhed... afhænger af realiseringen af en Palæstinensisk stat," sagde han.

"Arabiske stater – og de, der støtter Palæstinenserne – må indse, at stabilitet kun kan ekspederes via en to-stats-løsning med et sikkert Israel," tilføjede han.

"Israelske og Palæstinensiske ledere har allerede vist vilje til at tage væsentlige politiske risici," sagde Obama.

"Præsident Abbas har lagt indsatsen for at skyde genvej til freden til side, og er kommet til forhandlingsbordet. Premierminister Netanyahu har løsladt Palæstinensiske fanger og bekræftet sit engagement i en Palæstinensisk stat." More.
---------------------------------------------------------------------------------------------
"Gud, vær ikke tavs, vær ikke stum og stille, Gud! Se, dine fjender larmer, dine modstandere løfter hovedet. Mod dit folk udtænker de snedige planer og lægger råd op imod dem, du værner. De siger: Lad os udslette dem som folk, så Israels navn ikke nævnes mere." Salm 83:2-5.