14.10.2013

Enorm pengestøtte fra EU er sløst bort på korrupsjon og vanstyre av Abbas.

Fra Ordetogisrael.no/
14. oktober.

En britisk avis hevdet igår at den arabiske selvstyre-myndighet har sløst bort over 16 milliarder norske kroner av støttemidler fra EU gjennom korrupsjon og vanstyre.

Den britiske avisen hevder i sin artikkel, at den har sine opplysninger fra en EU-rapport som er lekket ut. Rapporten omhandler støttelekkasjer av midler fra EU til den arabiske selvstyremyndighet. Her blir det påstått at det er sløst bort over 16 milliarder norske kroner gjennom korrupsjon og vanstyre. Rapporten slakter selvstyremydnighetens fondsforvaltning.

Avisen forteller at EU-etterforskere som besøkte Jerusalem, Gaza og Samaria og Judea har oppgitt at den arabiske selvstyremyndigheten ikke har brukt støttemidlene til de tiltak EU ønsket, men at midlene heller ble brukt til korrupsjon og vanstyre.

Transparency International, kjent som en Berlinbasert "vaktbikkje- og overvåkingsinstitusjon av politisk korrupsjon", hevder at den utøvende selvstyremyndighet har hatt ubegrenset styring over offentlige midler helt fra 2007, da den arabiske nsjonalforsamlingen ble lammet.

En meningsmåling utført i juli 2012 fant at 71 prosent av de spurte mente at korrupsjon eksisterte i den arabiske selvstyremyndig, som ledes av Mahmoud Abbas. Utenrikskomiteen i USA´s kongress satte i juli mnd. 2012 fingeren på pengebruken til Abbas og hans familie.

I nevnte undersøkelse svarte 57 prosent av respondentene det samme om Hamas, som kontroller institusjoner på Gazastripen.