15.10.2013

Når tingene går gruelig galt.

Fra Newsletter.
14. oktober 2013.
Af Jan Markell.

Vor tids ustabilitet bragte næsten 3.500 deltagere fra mindst 20 stater og et fremmed land til ”Understanding the Times 2013”. Og selvom jeg ikke kalder dette arrangement en "profetisk konference", går vi til dette emne med stor entusiasme. Vi ser på aktuelle begivenheder, apologetik, bedømmelse af problemstillinger, kulturen og meget mere.

For et par dage siden modtog jeg en e-mail fra en deltager, der var kommet fra Indiana til Minnesota til arrangementet. I første omgang var jeg lamslået over ét ord, hun brugte. Jeg fik hendes tilladelse til at referere det. Hun skriver, "det er så betryggende at tilbringe et par timer sammen med ligesindede. Selv blandt troende finder jeg det risikabelt at tale om de Bibelske profetier."

Jeg har hørt eskatologi (profeti) blive kaldt sensationel, spekulativ, frygtindgydende, datomærkning, upålidelig og meget mere. Men jeg har aldrig hørt antydet, at emnet er "risikabelt". Det er ligesom en smitsom pest. Det sidestilles med at gå ind i en mørk gyde i et forbryderkvarter. Det er noget sludder.

Denne kvinde fortalte mig, at hun følte, at hvis hun rejste dette spørgsmål sammen med medkristne, fik det hende til at føle sig uforsvarlig. Frygtsom og uforsvarlig.

Hvordan kom det dertil? Delvist fordi vore kirker har kaldt den største nyhed, der fylder 1/3 af Bibelen, spild af tid eller for kontroversiel blot at nævne. Og dels fordi kendte "kristne" ledere som Rick Warren og Bill Hybels har foreslået, at vi bare ikke skal berøre det.

Den omstændighed, at Kongen kommer, bør være front og center i alle kirkens prædikener mange gange om året. Emnet bør ikke marginaliseres, hånes eller foragtes, og ingen bør bestemt føle, at det er "risikabelt". Hvis der ikke er "sikkerhed" i håbet om Himlen, håbet om Hans genkomst, så er vi virkelig en ynkelig generation. Det faktum, at vi har dette håb, stiller de troende lysår foran det håbløse samfund i dag.

Samme morgen som min konference havde Fox News en historie, hvor de citerede Mel Gibson, med titlen, "Nogen må opstå fra asken og frelse os." Han henviste til regeringen, men vi kan anvende det på hele den dysfunktionelle nation og verden. Han talte ud fra længslen i manges hjerter: Send os en "mand med en plan.” Send os "Mr. Fix-It." Vi er klar til at modtage ham, om han er Gud eller Djævelen.

Ja, nogle vil kalde denne historie sensationel; men jeg gør det ikke. En større nyhedskilde sætter den som overskrift, fordi de ved, den udtrykker mange læseres følelser. Det var derfor, så mange vendte sig til en Messias-type som Barack Obama i 2008 og 2012. Han blev ved med at love en ny dag for Amerika. Det er en ny dag, men ikke en lykkelig dag.

Tingene er gået gruelig galt. Tingene, der engang var stabile, er kommet fra hinanden. Det er, når tingene går frygtelig galt, at vi har vor Guds og Bibelens stabilitet og sikkerhed for alle Bibelens løfter i fortid, nutid og fremtid.

Den stabilitet er meget sikker! Det er et glas koldt vand, når man er faret vild i en dampende ørken. Det er en trøster, der minder os om, at ligegyldigt hvor slemme tingene bliver her på jorden, venter det fuldkomne i Himlen. Det giver fred midt i brokkerne.
------------------------------------------------------------------------------------------
"Salig er den, der holder fast ved profetiens ord i denne bog.« Joh Åb 22:7b.