16.10.2013

Vandmænd overtager havene, og det kan være for sent at stoppe dem.

Fra Endtimeheadlines/
16. oktober 2013.

Sidste uge måtte Sveriges atomkraftværk, Oskarshamn, der leverer 10% af landets energi, lukke en af sine tre reaktorer, efter at en invasion af vandmænd tilstoppede rørene i dens kølesystem. Den indtrængende, et væsen, der kaldes en månevandmand, består af 95% vand og har ingen hjerne. Ikke hvad man ville kalde en trussel, hvis man kun skulle tage sig af en eller to. Men masser af gopler er et større problem.

"Fænomenet med en sværm af månevandmænd ... opstår med jævne mellemrum på Sveriges tre atomkraftværker," siger Torbjörn Larsson, talsmand for E.ON, som ejer Oskarshamn. Larsson vil ikke sige, hvor stor indtjening lukningen kostede hans selskab, men bemærkede, at vandmænd også forårsagede en lukning i 2005.

Kystnære områder rundt om i verden har kæmpet med lignende sværme af vandmænd, så denne eksplosion i bestanden er kendt. Den slags sværme stiger i intensitet, hyppighed og varighed, siger Lucas Brotz, en vandmandsekspert ved ”University of British Columbia”. Brotz’s forskning i 45 store marine-økosystemer viser, at 62% har oplevet en stigning i sværmene siden 1950.

I disse områder har et stigende antal vandmænd forårsaget, at kraftværker er faldet ud, fiskeri er blevet ødelagt og feriemålenes strande er blevet overfyldte af vandmænd. (Forskerne kan ikke være sikre på, at sværmene er stigende, da de historiske data er for få.)

Spredningen af vandmænd fremviser i vid udstrækning relationer til menneskers indvirkning på havene. Den afgift, vi tager på havene, kan varsle en ny verdensorden med vandmandskatastrofer, hvilket kan ødelægge den globale økonomi. More.