17.10.2013

Eksperter advarer om Al-Qaeda som en trussel med biologiske våben.

Fra Endtimeheadlines/
16. oktober 2013.

Mens den internationale opmærksomhed på Syrien fokuserer på at afvikle Assad-regimets kemiske våbenlagre, advarer Britiske eksperter om en anden, potentielt mere dødelig trussel.

Eksperter fra ”Henry Jackson Society” (HJS) har udsendt en skarp advarsel mod det, de siger, er en "klar og aktuel fare", fordi Al Qaeda skaffer sig biologiske våben fra  Assad regimets lager. De hævder at have betydelige beviser på, at Al-Qaeda-linkede grupper allerede kan være i besiddelse af giftige stoffer.

I modsætning til kemiske våben, hvor der anvendes kemiske stoffer til at forgifte ofrene, gør biologiske våben brug af sygdomme, toksiner og andre smitsomme stoffer.

Biologiske våben har potentiale til at dræbe et langt større antal, og er også langt sværere at påvise eller beskytte sig imod. Begge er forbudt i henhold til internationale traktater, men den Syriske regering besidder aktive programmer på begge felter.

Mens brugen af kemiske våben er set mange gange i den Syriske borgerkrig – især, men ingenlunde udelukkende - i angrebet den 21. august, hvor der blev dræbt mere end 1.000 mennesker i en række af Damaskus’ forstæder – har biologiske våben ikke været benyttet af nogen af siderne.

Det er sandsynligvis, fordi biologiske våben notorisk er vanskelige at styre eller rumme. More.