02.11.2013

Breaking News fra Israel uge 45.

Krystallnatten var isenesatt av Hitler selv.
Krystallnattens ødeleggelser kan summeres opp som følger: Ca. 200 drepte jøder, 267 synagoger ble brent ned, ca. 7500 butikker ble ødelagt, 26.000 jøder ført til konsentrasjonsleirer der de senere ble drept og tyske og østerikske jøder måtte betale en kollektiv bot på 1 milliard mark, dvs. 4000 mark pr. jøde!
.
Tyskland markerede Krystalnatten
I et orgie af vold dræbte nazisterne i 1938 flere jøder, mens jødiske bøger blev afbrændt, synagoger ødelagt og ruderne i jødiske butikker blev smadret, hvilket gav natten mellem den 9. og 10. november tilnavnet Krystalnatten.
.
Sterk blokk ønsker ett Israel, ikke to stater
Utenriksminister John Kerry gjenopptok i Jerusalem denne uken samtalene om «to stater for to folk». Men en sterk fraksjon i Benjamin Netanyahus regjering står nå frem, mer åpent enn før, og motsetter seg selve ideen om en palestinsk stat.
.
Hamas skriver historien om i skolebøger
YNet News kunne i denne uge rapportere, at Hamas i Gaza udgiver sine egne skolebøger til børn i Gaza. Bøgerne udelader enhver beskrivelse af Oslo-aftalen, påstår at jøderne ingen forbindelse har til den 'uddøde nation Israel' og påstår at Hamas 'drev zionisterne i dækning' under Pillar of Defence-operationen.
.
EU: – Jødehatet igjen på frammarsj i Europa
Jødehatet er igjen på frammarsj i Europa. 75 år etter Krystallnattens brutale angrep mot jødene i Nazi-Tyskland melder EU om tegn til voksende antisemittisme.
.
Krystalnatten er noget, jøder taler om til daglig
I Israel markeres 75-året for krystalnatten med fokus på, at tilskyndelse til vold aldrig er ligegyldige ord.
.
USA og Israel fratatt stemmerett i UNESCO
USA og Is­rael har mis­tet stemme­ret­ten i UNESCO etter å ha latt være å be­ta­le sitt bi­drag til or­ga­ni­sa­sjo­nen. Det har de gjort i pro­test mot at Pa­le­sti­na har blitt UNESCO-med­lem.
.
Report: Kerry Threatening Israel with Sanctions
Is Secretary of State John Kerry using the threat of tougher European Union sanctions on Israel to press Prime Minister Benjamin Netanyahu into land concessions with the Palestinians?
.
Kerry: USA anser et Jødisk Judæa og Samaria for at være illegitime.
Efter måneders spekulationer om USA's holdning til spørgsmålet bekræfter Kerry, at USA er imod Jødisk tilstedeværelse i Judæa og Samaria.
.
Kerry er frusteret over Israel.
Den amerikanske utenriksministeren John F. Kerry droppet sin nøytralitet i «fredsforhandlingene» mellom Israel og palestina-araberne torsdag og fjernet enhver tvil om hvem han mener har skylden for at forhandlingene ikke fører frem.
.
Før bar jeg davidsstjernen med stolthet
Nå får jeg en klump i magen av tanken på å bære davidsstjernen på åpen gate i min egen by.
.
Israel advarer Kerry: Iranerne smiler hele vejen til Geneve
Aftale med Iran om atomprogram kan lande i dag, men Israel advarer Vesten.
.
Europas jøder føler sig utrygge
EU-rapport: Hver femte jøde i EU har oplevet antisemitisme på egen krop, viser en undersøgelse foretaget af EU’s agentur for grundlæggende rettigheder.
.
EU kritiserer Israels bosættelser igen
Israels seneste beslutning om at udvide sine bosættelser på Vestbredden og i Østjerusalem får EU til at gentage kritik af den israelske regering.
.
Israel nægter Arafat-forgiftning: Det er en sæbeopera
Arafat havde en usund livsstil og var 75 år, da han døde, påpeger Israel efter Arafats enkes beskyldninger.
.
USA: Israels bosættelser er ulovlige.
De israelsk bosættelser på palæstinensisk jord er ulovlige, understreger USA's udenrigsminister, John Kerry, under et besøg i Mellemøsten. - Vi anser nu, som vi altid har gjort det, at bosættelserne er ulovlige, siger Kerry efter et møde med palæstinensernes præsident, Mahmoud Abbas, i Betlehem.
.
Avigdor Lieberman genindtræder i Israels regering
Meget tyder på, at Israels tidligere udenrigsminister Avigdor Lieberman gør comeback i israelsk politik. Lieberman blev onsdag frikendt for embedsmisbrug, og det betyder, at han vender tilbage til den israelske regering.
.
Tidligere israelsk udenrigsminister frikendt for svindel
En domstol i Jerusalem har frikendt Avigdor Lieberman for anklager om embedsmisbrug og svindel.
.
Den arabiske selvstyremyndighet bryter forhandlingene med Israel
Den arabiske selvstyremyndighet vil ikke forhandle, så lenge Israel fort­set­ter å ut­vi­de bo­set­nin­ge­ne på Vest­bred­den.
.
Hvorfor fortsetter Israel å bygge?
Da PLO fikk kontroll over deler av Vestbredden og Gaza, innførte de dødsstraff for salg av eiendom til israelere. Men motstand mot jødisk boligbygging oppstod ikke på 1990-tallet, heller ikke etter at de første bosetningene begynte å ta form etter 1967. Den ble heller ikke født etter 1948, da Israel måtte bygge for å skape husrom for hundretusener av jødiske flyktninger fra arabiske land og Europa.
.
Palæstinensere: Ingen fredssnak med nye bosættelser
Palæstinenserne vil ikke fortsætte fredssamtalerne med Israel, hvis udvidelserne af de jødiske bosættelser på Vestbredden bliver ved.
.
Krever kontroll over østgrensen
Benjamin Netanyahu krever at Israels østlige grense i Jordandalen må sikres i en eventuell fredsavtale. Mahmoud Abbas har tidligere sagt at Palestinas grense i øst skal være Jordanelven.
.
- Jerusalem er ikke et forhandlingsspørsmål
- Dersom palestinerne ønsker en stat, må de vite at dette har en pris, og de kan ikke få alt de ønsker, sier finansminister Yair Lapid. Han sier Jerusalem ikke er på forhandlingsbordet, “fordi byen aldri vil bli delt”.
.
Obama ønsker å tvinge fred på partene. Amerikanernes president, Barack Obama, har til ikke lykkes så godt med sine politiske mål. Helsereformen slo ikke an, den massive overvåkningen falt ikke i smak hos de europeiske lederne, og nå siteres fredsprisvinneren, Jaglands favoritt, på at “jeg er god til å drepe folk.” Som flere amerikanske ledere ønsker Obama likevel et ettermæle. Og som mange av dem har prøvd og feilet før ham, vil han være den presidenten som skaper fred i Midtøsten.
.
Hamas tar i bruk skolebok uten Israel og Oslo
Hamas-regimets nye skolebok hevder dagens jøder ikke har noen kobling til Israel og at jødenes hellige skrifter Torah og Talmud er “fabrikerte”. Hamas bruker skoleboken til å fylle neste generasjon med sin militante ideologi, rapporterer New York Times.
.
Israel bygger knap 1900 bosætterboliger
Meldingen om de nye boliger kom i sidste uge netop dagen efter, at 26 palæstinensiske fanger var blevet løsladt - som del af en aftale under de aktuelle fredsforhandlinger mellem palæstinensere og israelere.
.
Nye israelske bosetninger lagt ut på anbud
Is­ra­els­ke myn­dig­he­ter la søn­dag byg­gin­gen av 1.859 nye bo­li­ger på Vest­bred­den og i Øst-Je­ru­sa­lem ut på anbud. Det skjer rett før USAs uten­riks­mi­nis­ter John Kerry skal be­sø­ke lan­det.
.
Mer enn 1500 franske jødiske familier immigrerer nå til Israel
Jewish Agency´s nyopprettede kontor i Paris kan opplyse at mer enn 1500 franske jødiske familier nå bosetter seg i Eilat.
.
USA signalerer, at de ikke vil bakke Israel op.
Ifølge Joseph Farah’s G2 Bulletin, sender Washington et stadig stærkere signal til Israel om, at de ikke vil støtte eller deltage i en militæraktion mod Iran, på trods af Teherans insisteren på at fortsætte sit atomprogram.
.
John Kerry begins Mid East tour with stop in Egypt
US Secretary of State John Kerry has arrived on an unannounced visit to Egypt as he begins a tour of countries in the region.
.
Jøderne må tage imod Jesus som Messias.
"Jeg tror, at det Jødiske folk er nødt til bevidst at acceptere Jesus som deres Messias for at få en plads i den kommende verden."
------------------------------------------------------------------------------------------------------