01.11.2013

Har Israel netop angrebet et våbendepot i Syrien?

Fra Bibleprophecyblog.com
31. oktober.
af Joel C. Rosenberg.

"En Syriske luftforsvarsbase nær havnebyen Latakia er torsdag morgen fuldstændigt ødelagt af et missilangreb fra havet," rapporterer Jerusalem Post, idet de citerer Arabiske mediers fremstilling.

"Ifølge rapporter fra oprørerne, der søger at fordrive den Syriske Præsident Bashar Assad, indtraf der en stor eksplosion nær militærbasen i Latakia onsdag aften. Vidner postede på Twitter, at eksplosionen indtraf nær kystbyen Jableh, 30 kilometer syd for Latakia, en højborg for Assads Alawiter."

Syriske og Libanesiske medier har beskyldt Israel for at stå bag angrebet.

"Det er uklart, hvem der står bag eksplosionen," bemærkede Jerusalem Post. "Der var ingen rapporter om tab.

Folk i de Syriske og Libanesiske medier har beskyldt Israel for at stå bag angrebet. Israelsk Forsvar har ikke reageret på rapporten.

Channel 2 News rapporterede, at det angrebne mål var et S-125 jord-til luft-missil-batteri. Satellitbilleder fra Channel 2 af området viser Russiskfabrikerede Neva-missiler, såvel som et SA-3 missil-batteri, der også omfatter et kommandocenter med en radar til at spore missilernes mål, samt radio-antenner til at spore missilerne, når de affyres. Missilerne har en rækkevidde på 35 km. og et sprænghoved på 70 k.

Libanesiske medier rapporterede også, at seks Israelske Air-Force-fly fløj over Ayta-ash-Shab, Bint Jbeil og Marjayoun i det sydlige Libanon i løbet af natten. Sådanne rapporter er almindelige i de Libanesiske medier."
-------------------------------------------------------------------------------------------
Læs desuden: Israel angriper Syria for sjette gang i år