10.11.2013

Iran lancerer masseproduktion af nye jord-til-luft-missiler.

Fra Endtimeheadlines.
9. november 2013.

Iran har lanceret en produktion af højpræcisions-jord-til-luft missiler (SAM). De er i stand til at ødelægge krydsermissiler, bombefly, droner og helikoptere, og har mellemlang rækkevidde.

Lokale medier har rapporteret, at produktionen af missiler, der er døbt Sayyad-2 (Hunter-2), blev indviet lørdag af Irans forsvarsminister Hossein Dehqan. Det hjemmefabrikerede våben er designet til "at konfrontere et [muligt] luftangreb," sagde Dehqan ved ceremonien i Teheran.

Sayyad-2-missilerne, der bruger fast brændsel, har et samlet styresystem og høj operationel kapacitet til at ramme "forskellige former for krydsermissiler, bombefly, droner, helikoptere og mål med et lille radar-tværsnit samt høj hastighed, og de er manøvredygtige inden for deres operationelle rækkevidde," tilføjede Dehqan.

Sayyad-2 er en opgraderet version af Sayyad-1, som er blevet anvendt mod middelhøje mål, men de har større præcision, rækkevidde og defensiv kraft. De er udstyret med et sprænghoved på 200-kilo og har en hastighed på 1.200 meter i sekundet, rapporterede de lokale medier. More.