10.11.2013

Breaking News fra Israel uge 46.

"Det Bibelske hjerteland er genfødt" - video.
.
Desperate Arabere foreslår fælles front med Israel.
Bekymret over USA’s udrakte hånd til Iran har Kongerige Jordan foreslået oprettelse af en organisation, bestående af højtstående efterretningsofficerer fra regionen, herunder Israel, til at koordinere en indsats for at forhindre, at Teheran bygger et atomvåben.
.
Netanyahu “ikke imponert” over IAEA-rapport
IAEA hevder i en ny rapport at Iran har stanset utbyggingen av sitt atomprogram de siste månedene. Det er fordi de allerede har skaffet seg det de vil ha, mener Israels statsminister Benjamin Netanyahu.
.
Kan ha oppdaget antibiotikaens arvtager.
Ved Universitetet i Tel Aviv har de oppdaget et protein som dreper bakterier. Det kan bety at det kan erstatte antibiotikabehandlingen.
.
Det vil blive de Zionistiske bosættere mod resten.
De Ultra-Ortodokse ville hellere have venstreorienterede i den Israelske regering end bosætterne i Judæa og Samaria.
.
Terroristen som prøvde å bli statsmann.
I dag for 25 år siden startet Yassir Arafat prosessen som han håpet skulle transformere ham fra terrorist til statsleder.
.
Folk i Betlehem delt i synet på Arafat
Folk flest i Betlehem er skuffet over at de ikke har sin egen stat 25 år etter at Yasser Arafat proklamerte selvstendighet for palestinerne.
.
Bruker fem millioner til kampen mot antisemittisme
– Dette er en veldig viktig sak for oss. Vi ser større og større problemer i eget samfunn, sier KrF-leder Knut Arild Hareide til Dagen.
.
Knesset: 'Mortal Danger' to Jews on Mount of Olives
The Mount of Olives is home to one of the oldest and certainly the most important Jewish cemetery in the city. Four biblical prophets and a great many of modern Israel's leading figures are buried there. The cemetery's location just opposite the Temple Mount makes it a sought after final resting place for many Jews.
.
Bennett i USA for å advare Kongressen
Israels handels- og økonomiminister Naftali Bennett er i USA for å møte Kongress-medlemmer og kjempe for at Obama-administrasjonen ikke får fortsette med sin Iran-agenda.
.
PAs forhandlingsdelegasjon trekker seg
PAs forhandlingsleder Saeb Erekat og hans delegasjon i samtalene med Israel har valgt å trekke seg, i protest mot det PA hevder er Israels “manglende integritet”.
.
- 98 prosent færre angrep etter Gaza-operasjon
Siden IDFs Operasjon Forsvarssøyle på Gaza-stripen i november 2012, har det vært 98 prosent færre rakettangrep mot Israel, påpekte statsminister Benjamin Netanyahu tirsdag.
.
Hizbollah-chef lover støtte til Assads krig i Syrien
- Vi har sagt mange gange, at tilstedeværelsen af vores soldater på syrisk jord handler om at forsvare Syrien, som støtter modstanden, siger Hassan Nasrallah med henvisning til modstanden mod Israel.
.
Israel fjernet fra Midtøsten-kart
Is­rael fin­nes ikke på et kart som ver­dens størs­te barne­bok­for­lag Schola­s­tic har tryk­ket i en barne­bok.
.
Palestinsk forhandlingsdelegasjon går av
Den pa­le­stins­ke de­le­ga­sjo­nen til freds­sam­ta­le­ne med Is­rael går av i pro­test mot is­ra­elsk byg­ging på Vestbredden.
.
Iranske atomvåben tvinger Israel til at opgive Zionisme.
Netanyahu instruerer Boligministeren om at genoverveje planerne for 24.000 enheder udenfor den Grønne Linje.
.
At de må bli frelst
Bibelen sier det ligger et dekke over deres øyne så de ikke ser Frelseren...  Ut fra Guds ord kan det se ut til at hele Israels folk i et øyeblikk skal bli frelst før Jesu gjenkomst. Men inntil det måtte skje med dem som lever da, må vi gi evangeliet tilbake til det folk som det kom fra. Det står om et evig liv eller evig fortapelse også for dem.
.
Hamas beskyldes for tortur
Den islamiske gruppe Hamas har anholdt og torteret snesevis af palæstinensere i Gazastriben over de seneste par uger, lyder anklagen fra en palæstinensisk menneskeretsgruppe.
.
- Nye Iran-sanksjoner vil føre til krig
Forslaget som var på bordet og som vi nå kjenner i detalj, er verre enn en dårlig løsning. Det gir Iran atomkapasitet for militære hensikter og legitimerer Iran som en stat på god vei mot å bli en atommakt. Det er på tvers av interessene til hele verdenssamfunnet, sier Netanyahu.
.
Israelsk soldat dræbt af palæstinenser i bus
Volden har taget til i den israelsk-palæstinensiske konflikt. Ny palæstinensisk opstand er måske på vej.
.
Mellemøsten er ved at gå i opløsning
Når det arabiske forår og den deraf følgende religiøse vækkelse er forbi, vil Mellemøsten se helt anderledes ud, end området gør i dag. Grænserne kan være trukket efter andre linjer end de gamle koloni- og mandatområder, som blev tegnet i England og Frankrig, og der kan være opstået nye, mindre stater.
.
Netanyahu lægger plan om nye bosættelser i ruiner
Netanyahu siger til Israels boligminister, at "planen skaber en unødvendig konfrontation med det internationale samfund på et tidspunkt, hvor vi gør en indsats for at overtale elementer i det internationale samfund om at nå en bedre aftale med Iran".
.
Abbas truer med å avslutte fredsforhandlingene
Den palestinske pre­si­denten sier freds­for­hand­lin­ge­ne med Is­rael er over hvis lan­det ikke drop­per pla­ne­ne om byg­ging av nes­ten 24.000 bo­li­ger for bo­set­te­re på Vest­bred­den og i Øst-Je­ru­sa­lem.
.
26% af Amerikanerne mener, at Jøder dræbte Jesus.
Procentdelen af respondenter, der mener, at Jøder er ansvarlige for Jesu død, var 26 procent, i sammenligning med 31 procent i 2011.
.
Minnet jødeforfølgelse med palestinaskjerf
Da dialogpresten Odd Kristian Reme skulle tale på 75-årsmarkeringen for Krystallnatten, brukte han palestinaskjerf. – Misbruk av det som skjedde med jødene, sier Ervin Kohn.
.
Israels forsvarsminister advarer
Israels forsvarsminister Moshe Ya’alon talte for generalforsamlingen for The Jewish Federations of North America og ga tydelig uttrykk for sin misnøye med at USA og Europa nå letter på trykket overfor Iran. “Sanksjonene var begynt å virke på Irans økonomi, dette er ikke tiden for å slippe opp”, sa han.
.
Frankrig: Israel vil angribe Iran.
Det er ikke bare Vestens risici, der chokerer Israel, hvis de underskriver en dårlig nuklear aftale med Iran, advarede en Fransk parlamentariker i weekenden, idet han holdt på, at Premierminister Benjamin Netanyahu så ville gøre alvor af sin trussel om at angribe den Islamiske Republik.
.
Palæstinensere ærer Arafat
I tusindvis af palæstinensere har været på gaderne i palæstinensiske områder for at ære og hylde deres gamle leder Yasser Arafat, der døde mandag for ni år siden.
.
"Vi vil ikke stå hjelpeløse igjen"
Igår var det 75 år siden Krystallnatten. Israels forsvarssjef, generalløytnant Beny Gantz deltok ved en minneseremoni på Grunewald jernbanestasjon i Tyskland.
.
Israel med medisinsk hjelp til Filippinene
Israels største humanitære organisasjon sendte lørdag sju leger til katastroferammede Filippinene, og søndag dro eksperter på leting, redning og medisin fra Den israelske hær til landet.
.
Ny bog ser på Hitlers brug af våbenkontrol til afvæbning af Jøderne
Stephen Halbrook’s nye bog kunne tjene ham til en omstridt aften på Piers Morgan’s show på CNN. I den nyligt udkomne bog: "Våbenkontrol i Det Tredje Rige: Afvæbning af Jøder og "Statens Fjender". Den kendte advokat forsøger at tage et videnskabeligt kig på våbenkontrollen i Tyskland før og efter Hitlers magtovertagelse.
.
Amerikansk delegation på vej til Israel til samtaler på højt plan.
Haaretz rapporterer, at en delegation af højtstående Amerikanske embedsmænd er indstillet til at ankomme til Jerusalem søndag for at opdatere Netanyahu-regeringen om weekendens samtaler i Genève vedrørende Irans atomprogram.
.
Iran simulerer et "fredeligt" angreb på Israel - video.
.
Iran-aftale blev udskudt, men Israels tillid til USA er rystet i sin grundvold
Forhandlingerne mellem Iran og stormagterne endte lørdag aften i Geneve uden nogen aftale. Der var dog ikke tale om et sammenbrud, og forhandlingerne bliver genoptaget den 20. november. Den israelske regering åndede lettet op, da der lørdag aften ikke blev indgået en aftale. I Israel er man helt overbevist om, at den aftale, der var undervejs, ville være en katastrofe.
.
Krystallnatten er nær oss
Krystallnatten er nær oss på en mye dypere måte enn tid og sted. Men det er en radikal forskjell nå i forhold til situasjonen i 1938, sa Conrad Myrland, daglig leder i MIFF, under markering av Krystallnatten i Hamar.
---------------------------------------------------------------------------
Tilgang fra: http://nyhedssider.blogspot.dk/