25.11.2013

Iran lancerer 'storstilet' militærøvelse.

Fra Endtimeheadlines.
24. november 2013.

Iranske militærstyrker lancerede onsdag en serie "storstilede militærøvelser" i ni provinser efter ordre fra den øverste leder, Ayatollah Ali Khamenei, skriver statslige medierapporter. Øvelserne, med kodenavnet,"Mod Jerusalem," vil fortsætte de kommende dage og resten af året.

Mindst tre bataljoner af den Iranske Basij Force (hurtig reaktion) deltager i øvelsen, som bliver afholdt samtidig med, at de Vestlige nationer og Iran afslutter en aftale, med det formål at standse landets anfægtede nuklear-program.

Ifølge Irans statsdrevne Fars News Agency har en chefløjtnant fra en af de frivillige kampbataljoner sagt, at øvelserne er beregnet på at vise Irans evne til at konfrontere fjenden på centrale punkter i landet. "Det vigtigste formål med disse krigsøvelse er at bevare styrkernes beredskab og forøge kampkapaciteten til konfrontation mod en eventuel bevægelse hos indenlandske eller udenlandske fjender," blev Hossein Karimi, orlogskaptajn i Golestan's Neynava-korps, citeret for at sige.

Ifølge Karimi, vil flere kampbrigader gå ind i krigsøvelsen de næste par dage og på andre tidspunkter i løbet af året. Statslige medier har offentliggjort flere billeder af de væbnede Iranske styrker, hvor de kæmper under eksplosion og tager fjendens styrker som gidsler.

Militærøvelsen: "Mod Jerusalem", begyndte samme dag, som Iran afsendte en destroyer samt et hangarskib til helikoptere og en kraftig ubåd til de Østasiatiske farvande. Disse militærmanøvrer kom blot en dag efter eksplosionerne ved den Iranske ambassade i Beirut, Libanon. Eksplosionerne dræbte 23 og sårede mere end 100 andre. More.