22.12.2013

Breaking News fra Israel uge 52.

Norges problematiske grunnlov fra 1814.
ANTISEMITTISME: Grunn­lo­vens pa­ra­graf to ble av­slut­tet med or­de­ne «Jøder ere frem­de­les ude­luk­ke­de fra Ad­gang til Riget». Eids­volls­men­ne­ne ved­tok det vi må kunne kalle en stats­auto­ri­sert anti­se­mit­tis­me.
.
Israel løslader palæstinensere og udvider bosættelser
Flere end 20 palæstinensiske fanger bliver løsladt, og samtidig udvider Israel sine bosættelser.
.
Terroren mot Israel har økt under fredforhandlingene
Ifølge tall fra sikkerhetstjenesten Shin Bet, gjengitt i avisen Maáriv er antall terrorangrep mot Israel doblet etter at forhandlingene ble gjenopptatt helt i slutten av juli iår.
.
Israelere og palestinere i hemmelige møter
Palestinske og isrelske representanter har hatt hemmelige møter i London, skriver den israelske avisen «Yediot Aharonot».
.
26 palestinske fanger settes fri
Israel vil om få dager løslate ytterligere 26 palestinere fra fangenskap, men vil samtidig, som tidligere når mange fanger har blitt løslatt, meddele at det skal oppføres mange nye boliger i bosetningene.
.
Kristne i Israel overrepresentert ved høyere studier
Ifølge offisiell statistikk bor det omkring 161.000 kristne i Israel. De kristne får færre barn og gjør det bedre akademisk enn andre grupper.
.
- Dette kan ikke fortsette
Volden har økt betydelig på Vestbredden, og de siste dagene har det også vært flere angrep fra Gaza. – Regjeringen må stanse dette, sier ordføreren for Ashkelon-regionen, som ble angrepet med rakett fra Gaza senest torsdag kveld.
.
Palestinske kristne omfavner erstatningsteologien.
Moderne sionisme og den økende jødisk nasjonalismen i forbindelse med staten Israels opprettelse, kom samtidig med, og førte til en bølge også av arabisk nasjonalisme.
.
Israel skal bygge 1.400 nye boliger på Vestbredden
Boligprosjektet blir kunngjort neste uke etter at en ny gruppe palestinske fanger er løslatt i henhold til avtalen om de pågående fredsforhandlingene mellom Israel og Palestina, sier en israelsk tjenestemann.
.
God jul fra et snødekket Jerusalem
Det ble ingen hvit jul i Oslo i år. Derimot ble det en hvit jul i Jerusalem. Derfra ønsket statsminister Benjamin Netanyahu en «god jul til alle våre kristne venner rundt om i verden.» «Dette er Jerusalem av gull, nå er det Jerusalem av snø. Vi feirer jul sammen med dere. Vi vet betydningen dere fester til vår felles kulturarv, til staten Israel, og til byen Jerusalem, med så mye av vår felles historie,» sa statsministeren.
.
Israel sværger hævn efter voldsbølge
Der er med jævne mellemrum angreb på israelske civile og især soldater fra militante palæstinenseres side, ligesom angreb ind over grænserne til både Vestbredden og Gaza fra det israelske miltitærs side ikke hører til sjældenhederne. Men de seneste dage har der været kortere mellem angrebene, og en række angreb har haft en karakter, der har fået nogle israelere til at frygte, at en ny palæstinensisk opstand kan være på vej.
.
Rusland: Arafat døde naturligt
Den tidligere palæstinenserleder Yasser Arafat døde af naturlige årsager og ikke af radioaktiv stråling, siger lederen af det statslige russiske retsmedicinske agentur, som har undersøgt prøver fra hans lig, ifølge nyhedsbureauet Interfax torsdag.
.
«Jesus var palestina-araber»
Israelske myndigheter avviste kategorisk «julebudskapet» fra PLO-leder Mahmoud Abbas samtidig som mange kristne reiste til Betlehem for å markere Jesu fødsel. Abbas sa i sin «julehilsen» at Jesus var palestina-araber og at Israel har skylden for kristne i dag flykter fra Det hellige landet.
.
Fredssamtaler = økt terror mot Israel = fordømmelse fra verdenssamfunnet.
Å ta opp igjen fredssamtaler er ikke bare positivt. VI har skrevet om “gesten” – den ensidige handlingen fra Israels side: frigivelsen av 104 arabiske terrorister, noe som er en hån mot de etterlatte etter terroren, og som er urettferdig og ødelegger folks rettsfølelse. Grunnen til at det i det hele tatt skjer, er selvsagt verdensopinionens utidige press mot Israels regjering. Det finnes ingen ting i historien som skulle tilsi et slikt krav. Det finnes heller ikke noe moralsk, etisk eller juridisk grunn for å presse Israel til å gi etter for terrorisme.
.
- Bare folket kan stoppe skjendingen av Tempelhøyden
Det er en av veteranene i en jødisk organisasjon som forsøker å få endret lover som hindrer jøder i å besøke sin aller helligste plass, som sier dette. Forvalteren av stedet, den islamske Waqf, gjør hva de kan for å fjerne alle spor etter jødene på dette stedet, ifølge aktivistene. Antikviteter som finnes, blir systematisk ødelagt, og jødisk tilstedeværelse blir systematisk fornektet av dem som skulle forvalte og sikre stedet.
.
- Abbas kan ikke ha lest evangeliene, når han påstår at Jesus var palestiner
Den arabiske selvstyremyndighets leder, Mahmoud Abbas, publiserte lillejulaften en lang hilsen til araberne, hvor han kalte Jesus en palestinsk budbringer, som skulle bli en lederstjerne for millioner rundt om i verden.
.
Kristna flyr Betlehem.
Affärsinnehavare i Betlehem klagar ofta på turistbristen, även kring julhelgerna. Men sedan flera år hotas staden också av en annan brist: kristna invånare.
.
Endetidsprofetierne og Israel.
Vidste du, at da Jesus begyndte sin tjeneste på Jorden, ventede det Jødiske samfund på Ham (baseret på profetierne)? Profetierne fortalte Jøderne, hvornår (Dan. 9:25, Neh 1:1-2:8), hvor (Esaj 62:7, 11) og hvordan (Zak 9:9) Messias ville fremstå (Matt 21:1-5).
.
Al Qaeda to Druze: Convert to Islam or die
"There is no compulsion in religion," says the Qur'an (2:256), but compulsion is understood a bit more elastically in this context than it is in the West.
.
Mislykkes USA´s fredsforhandlinger i Midt-Østen?
USA´s utenriksminister John Kerry har de siste måneder reist i skytteltrafikk i Midt-Østen for å få igang fredsforhandlinger mellom Israel og den arabiske selvstyremyndighet, uten å lykkes.
.
Knivattack mot israelisk polis
En israelisk polisman knivhöggs på måndagskvällen. Dådet skedde på Västbanken och beskrivs av polismyndigheterna som en terrorattack.
.
Kampanje mot Israel i januar
Kampanje mot Israel i januar Israelske medier spekulerer i at USA vil forsøke å presse igjennom en fredsavtale med Israel i januar.
.
Årvågen passager redder menneskeliv i sidste øjeblik før busbombe eksploderer
Det kunne være gået rigtig galt midt på eftermiddagen søndag i Bat Yam, der er en sydlig forstad til Tel Aviv. En passager i en bus 240 opdagede en stor, sort taske, som ingen ville vedkende sig. Da han forsigtigt åbnede den, opdagede han ledninger og advarede chaufføren. Han stoppede straks bussen og fik alle passagererne ud og tilkaldte politiet.
.
Code Red alert sounded in the South
IDF searching for landing site of possible Kassam rocket in area near Ashkelon Regional Council.
.
Julestemning i Betlehem, trods alt
”Israel gør sig særlige anstrengelser for at sikre reli-gionsfrihed i området og muliggøre deltagelse i de religiøse ceremonier,” siger Eyal Zeevi, der er den israelske hærs koordinator i Betlehem-området.
.
Terrorbombe mot buss i Israel
Passasjerene og sjåføren slapp uskadde fra det da en bombe eksploderte på en buss sør for Tel Aviv i Israel. Politiet betegner det som et terrorangrep.
.
Jesus fra Davids by i Judea i Det hellige land Israel.  Julehøytiden er tradisjonelt en tid for jødehat. Så også i år. Det er forutsigbart og primitivt, lite gjennomtenkt, men like fullt er det hat. Det går ikke an å skylde på manglende informasjon i informasjonssamfunnet av 2013.
.
Podet ind på et ædelt oliventræ.
Da Yeshua kom første gang, ville Hans egne - med undtagelse af en troende rest - ikke vedkende sig Ham. Jeg er bange for, at det kan blive lige omvendt ved Hans genkomst. Jøderne vil genkende Ham, men hovedparten af den Kristne Kirke vil ikke.
------------------------------------------------------------------------------------------