30.01.2014

Vil din næste telefon være drevet af din hjerterytme?

Fra Endtimeheadlines.
24. januar 2014.

Forskere afslører implanterbart batteri, der kan oplades via vore organers bevægelser.

Forskerne har afsløret, at vi kan glemme alt om at bære rundt på en oplader, for vor næste mobiltelefon kan være drevet af vort hjerteslag.

Et hold Amerikanske og Kinesiske forskere har afsløret et lillebitte implanterbart batteri, som de har brugt til at drive en pacemaker. Det konverterer den konstante bevægelse af organer som hjerte, lunger og mellemgulv til energi.

Det lillebitte piezoelektriske kraftværk, der består af lead zirconate-titrate-nanobånd, har til huse i biokompatibelt plast.

Der er også en integreret ensretter, der konverterer det elektriske signal, samt et lille genopladeligt batteri, alt indkapslet i den samme plast. For at producere mere drivkraft, kan flere enheder placeres på et organ, mener holdet.

I fremtiden, siger de, kan det bruges til at drive en vifte af dimser. Holdet har hidtil implanteret dimsen i hjertet på en ko, og har endda formået at placere to enheder på hjertet, hvilket har fordoblet udgangssignalet. Håbet er, at det i første omgang kan bruges til medicinske implantater. More.