30.01.2014

Den arabiske selvstyremyndighet ser på utslettelse av jødene som en realistisk mulighet.

Fra Ordetogisrael.no/
30. januar 2014.

Israels forsvarsminister Moshe Ya'alon trekker paralleller fra Holocaustminnet til eksisterende holdninger blant palestinerne.

- Den arabiske selvstyremyndighet ser på utslettelse av jødene som en realistisk mulighet," sa Israels forsvarsminister Moshe Ya’alon i sin tale på Den internasjonale minnedagen for Holocaust.

- Israel vil ikke lenger tolerere palestinske provokasjoner og forsøk på å isolere oss i internasjonale institusjoner, sa forsvarsminister Moshe Ya’alon da han mandag holdt tale i forbindelse med markeringen av Den internasjonale minnedagen for Holocaust. Han rettet sterk kritikk mot de palestinske myndighetene for på den ene siden å hevde at de søker fred, samtidig som de oppmuntrer initiativ til boikott av Israel.

- I de palestinske selvstyremyndighetene, der lederskapet presenterer seg selv som noen som streber etter å oppnå en avtale med oss, fortsetter de brutale, utålelige provokasjonene mot staten Israel og det jødiske folket, sa Ya’alon ifølge Jerusalem Post. - Provokasjonene manifesterer seg i utdanningssystemet og i media, hvor hatet og giften burde være støtende for ethvert menneske, sa han.

- De skaper enda en generasjon av palestinske barn som er lært opp til å se på tvangsforflytning og utslettelse av jødene som en realistisk mulighet i stedet for å utdanne dem i retning av en kultur av fred og sameksistens side om side med Israel, sa Ya’alon.