16.06.2012

Historieomskriving.

Fra Karmel.net/
Av Knut-Einar Norberg i USA.
11. juni 2012.

Israelske myndigheter arbeider nå for å hindre PLO-myndigheten i å få Fødselskirken i Betlehem (Church of Nativity) registrert på FNs World Heritage List over steder i ”Palestina”.

Israels diplomatiske fremstøt i denne saken kommer som følge av at PLO-myndigheten vil registrere kirken som om den ligger i nasjonen ”Palestina.” Dette er en del av PLO-myndighetens forsøk på å sikre seg statsanerkjennelse via bakdøra, selv om FN ikke har gjort det. World Heritage List drives nemlig av FN-organisasjonen UNESCO, og denne organisasjonen har gitt palestina-araberne fult medlemskap, noe som inntil 2011 var forbeholdt selvstendige nasjoner.

PLO-myndigheten ønsker ikke bare å få denne kirken inn på listen over verneverdige kulturelle steder i ”Palestina.” De ønsker også at Hebron skal inn på denne listen og vil også inkludere Patriarkens grav, som er en av de mest betydelige stedene i jødisk historie. Dette er en bevist del av palestina-arabernes forsøk på sikre seg eiendomsrett over jødisk land.

PLO-leder Yassir Arafat hevdet i sin tid at Jesus var en palestina-araber. Arafats etterfølger Mahmoud Abbas har opprettholdt dette. På PLOs fjernsyn blir det hevdet at Jesus var den første palestina-arabiske ”martyren” og at Arafat fulgte i Jesu fotspor.

For noen tiår siden ville dette bli sett på som vås. Men PLOs propaganda har funnet vei inn til litteratur og skolebøker, inkludert i USA, hvor dette blir fremholdt som fakta. Og historieomskrivingen vil fortsette med uforminsket hastighet, med mindre noen reiser og taler paletsina-araberne og deres støttespillere i mot.